spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Creste îngrijorãtor numãrul victimelor în accidente de circulatie în judetul Vaslui | FOTO

- Advertisement -

STATISTICÃ NEAGRÃ… A fost un sfârsit de sãptãmânã însângerat, urmat de alte trei zile de cosmar pentru ambulante si spitalul bârlãdean, pentru cã s-au produs nenumãrate accidente rutiere soldate cu victime. În ultimele cinci zile, de pe 25 august pânã ieri, 29 august, s-au înregistrat 9 accidente rutiere, cu 24 de victime, dintre care sase copii. Pentru douã persoane a fost nevoie de transferul cu elicopterul la Iasi, starea lor fiind extrem de gravã. Si dacã nu era destul, doi tineri din comuna Zorleni se luptã sã trãiascã dupã ce au fost spulberati pe o trecere de pietoni din Mamaia, de cãtre un sofer de 29 de ani, care a pãrãsit locul accidentului. În total, sunt 26 de victime în numai cinci zile, lucru care ar trebui sã atragã atentia autoritãtilor. Iatã care sunt cele mai grave accidente petrecute în ultimele cinci zile!

Primul accident s-a petrecut pe 25 august si s-a soldat cu 8 victime. Acesta s-a produs în comuna Ivesti din cauza unei grave nerespectãri a Codului Rutier. În jurul orelor 18:50, un sofer de 45 de ani, de loc din comuna Suletea, Iorgu Boros, care conducea o masina înmatriculatã în Spania, era cât pe ce sã îsi omoare toata familia. Bãrbatul a pãtruns în intersectia DJ 243 A cu DN 11 A, aflatã chiar în centrul localitãtii Ivesti, fãrã a da propritate unei masini care circula regulamentar, pe drumul national, DN 11 A. Inevitabilul s-a produs, masina suleteanului izbind violent un vehicul înmatriculat în Italia, în care se aflau 5 persoane. Acesta din urmã era condus de un bãrbat în vârstã de 67 ani. În urma impactului au rezultat 8 victime, dintre care 7 au fost transportate la Spitalul din Bârlad, cu 5 ambulante. Din masina bãrbatului din Suletea, la Spital au ajuns sotia (50 de ani) si cei doi copii (2 ani si jumãtate, respectiv de 7 ani si jumãtate), care au fost rãniti usor. Din cealaltã masinã implicatã în accident a rezultat rãnirea soferului de 67 de ani (diagnosticat cu un traumatism abdominal), a unei femei de 30 de ani, care a fost cel mai grav rãnitã, suferind o plagã la un picior cu sectiune de tendoane. Au mai avut de suferit si o altã pasagerã în vârstã de 65 de ani, dar si un bãrbat de 36 de ani, care însã au scãpat cu rãni mai usoare. Dupã evaluarea medicalã, în Spitalul din Bârlad a rãmas internatã doar femeia de 30 de ani, care a ajuns în sectia de chirurgie plasticã reparatorie.

Un sofer moldovean a adormit la volan si a spulberat o familie întreagã

Pe 27 august dimineatã, în jurul orei 4,00, pe raza localitãtii Bãdeana, comuna Tutova, s-a produs un grav accident de circulatie, soldat cu sase victime, între care si o fetitã în vârstã de 4 ani. Accidentul a fost produs de un sofer din Republica Moldova, Corneliu Olaru, în vârstã de 43 de ani, care se afla în vehicul cu o femeie în vârstã de 45 de ani si cu fiica acesteia, în vârstã de 20 de ani. Din cauza oboselii acumulate la volan, soferul moldovean a început la un moment dat sã circule haotic, deoarece a adormit la volan, a pãtruns pe contrases si apoi a ajuns într-un refugiu de pe marginea DN 24, spulberând o familie întreagã (sotul de 32 de ani, care era si soferul masinii, sotia si copilul de 4 ani, n.r.). Familia Iacob din Iasi, formatã din Constantin, sofer, sotia acestuia, si fetita lor, se îndreptau spre litoral, iar clipa nefastã i-a gãsit pe marginea soselei, intrati în refugiu (parcare), unde poposiserã pentru scurt timp. Costel si familia sa abia se dãduserã jos din masinã (un Opel Astra), întrucât fetita avea nevoie la baie, iar în momentul în care toti trei  se aflau lângã masinã, soferul moldovean a pãtruns în plin în ei. Cel mai grav a fost rãnit soferul în vârstã de 32 de ani, care a fost, pur si simplu proiectat pe partea carosabilã. El a fost diagnosticat cu „traumatism cranio cerebral, traumatism coloanã cervicalã, traumatism toraco abdominal sever, cu disectie de aortã si rupturã de splinã, fracturã de bazin si fracturã de femur drept”, medicii bârlãdeni ducând o luptã teribilã pentru a-l stabiliza, ca sã poatã fi transportat de urgentã, la Iasi. Familia spulberatã de soferul moldovean este din Iasi. Luni dupã amiazã elicopterul SMURD l-a preluat pe Constantin Iacob, cât de cât stabilizat, pe care l-a transportat la Iasi, la clinica de neurochirurgie, starea sa fiind foarte gravã.

Femeia dusã la Iasi cu elicopterul în urma altui accident grav!

Ieri dimineatã, în jurul orei 6,30, la intersectia soselei care duce spre Negresti si  care face legãtura cu judetul Iasi, prin Rebricea, s-a produs un alt grav accident de circulatie. Un bãrbat de 37 de ani, din Lunca Cetãtuii, comuna Ciurea, a pãtruns în intersectie, fãrã sã se asigure, izbindu-se în plin de un autocamion, condus de un vasluian de 50 de ani, care circula regulamentar. În urma impactului, atât bãrbatul de 37 de ani, cât si pasagera din dreapta sa, au fost rãniti. Femeia de aproximativ de 30 de ani însã a fost rãnitã mai grav, având un traumatism cranian sever si fiind necesarã interventia elicopterului SMURD, care sã o transporte de urgentã la Neurochirurgie Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.