spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Soferul care a spulberat adolescentii vasluieni pe litoral, arestat! | VIDEO

- Advertisement -

JUSTITIE…Soferul, de 29 de ani, Ionut Marian Dobre, care a spulberat pe trecerea de pietoni doi adolescenti din comuna Zorleni, a fost arestat de magistratii Tribunalului Constanta. Georgiana Alexandra Hliban de 15 ani si Cristi Marian Lãeselu de 18 ani au fost izbiti în plin de soferul vitezoman care a fugit de la locul accidentului. Conform ziaristilor constãnteni, masina cu care tânãrul a rãnit grav victimele a apartinut unei grupãri formatã din opt constãnteni, specializati în furturi de terminale Pay Point, având la activ 125 de furturi si tâlhãrii. Decizia instantei constãntene nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel la Curtea de Apel Constanta. Familiile celor doi elevi din Zorleni sunt în aceste momente la Constanta, lângã copiii lor, internati în Spitalul Judetean în stare gravã. Medicii sunt optimisti în privinta sanselor lor de a se recupera, precizând cã Georgiana Hliban a avut un noroc fantastic, cã nu si-a pierdut viata.

Magistratii Tribunalului Constanta au dispus ieri, arestarea preventivã a lui Ionut Marian Dobre, din comuna Ciobanu, pentru sãvârsirea infractiunilor de vãtãmare corporalã gravã si fugã de la locul accidentului. Este tânãrul care, în urmã cu douã nopti, în jurul orei 00:20, a lovit violent cu masina doi pietoni, de 15 ani, respectiv 18 ani, care traversau strada pe marcajul pietonal din dreptul restaurantului Astoria, din statiunea Mamaia. În imaginile surprinse de o camerã de supraveghere din zonã se vede cum soferul îi spulberã pe pietoni, victimele fiind aruncate în aer, iar dupã impactul violent îsi continuã drumul, fugind de la locul faptei. Cei doi tineri, Georgiana Alexandra Hliban (15 ani) si Cristi Marian Lãeselu (18 ani) elevi ai Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni, care lucrau ca sezonieri la un restaurant din Mamaia, sunt internati la Terapia Intensivã a Spitalului Judetean de Urgentã Constanta. Conform presei constãntene, dupã ce politistii l-au identificat pe autor, acesta si-a angajat un avocat cunoscut în Constanta si, dupã 12 ore de la comiterea faptei, s-a prezentat la sediul IPJ Constanta, fiind retinut luni seara. El ar fi declarat cã a fugit de fricã. Politistii au descoperit cã masina cu care si-a lovit victimele a apartinut grupãrii a opt infractori capturati la începutul acestui an, dupã ce au comis peste 125 de furturi si tâlhãrii în nouã judete din tarã. Ionut Marian Dobre a ajuns în spatele gratiilor, dar a depus prin avocat apel la sentinta datã de judecãtorii instantei constãntene. Nu a oferit nicio explicatie pentru gestul fãcut, de a circula cu vitezã si fãrã sã acorde prioritate, spulberând doi copii nevinovati.

Familiile celor doi elevi din Zorleni, si-au angajat si ei apãrãtor!

Dupã cumplita veste ce au primit-o, familiile celor doi adolescenti s-au dus la Constanta, unde stau la spital, lângã copii. Diana Hliban, sora Georgianei ne-a precizat cã medicii care i-au operat sunt optimisti în privinta recuperãrii lor. „Georgiana a fost foarte tare lovitã, a fost operatã, este la Reanimare, pãrintii nostri sunt cu ea. Medicii au spus cã se va reface, cu greu dar merge spre bine. Este constientã, dã din cap în semn cã ne aude, dar în mare parte de timp este sedatã. Cristi, prietenul ei este bine, tot la Reanimare si el, are mâna operatã, a întrebat de Georgiana si s-a bucurat cã trãieste. Vor sta multe zile în spital, asa ne-au spus medicii. Pãrintii au angajat si ei un avocat, pentru cã suntem decisi sã mergem pânã în pânzele albe, ca nemernicul care a fãcut asta surorii mele sã plãteascã pentru fapta sa”, ne-a spus Diana Hliban.

Vã reamintim cã Georgiana si Cristi, sunt prieteni, fata este elevã în clasa a X-a – specializarea economic, iar Cristi Marian este elev în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni. Cadrele didactice de la Colegiul din Zorleni ne-au precizat cã ambii copii sunt foarte cuminti, nu creazã probleme, fata fiind printre primii elevi din clasã, învãtând foarte bine. „Suntem socati, nici nu stim ce sã facem, sperãm ca elevii nostri sã scape cu bine din încercarea aceasta nefericitã. Îi vom ajuta cu tot ce este nevoie când vor reveni acasã”, a precizat Liviu Gându, directorul Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni. Medici constãteni au precizat pentru cotidianul nostru cã cei doi adolescenti sunt constienti si evolutia stãrii de sãnãtate este bunã. „Fata de 15 ani are fracturã de bazin si traumatism toracic sever, având si fracturã de bazin. Este internatã la Terapie Intensivã, la Chirurgie Pediatricã, este colaborantã. Bãiatul de 18 ani are fracturi de oase faciale si fracturã deschisã de antebrat. A fost operat la antebrat în cursul noptii de duminicã spre luni. Si el este constient, dar amândoi sunt sedati pentru cã au suferit politraume violente.”, au precizat cei de la Spitalul Judetean Constanta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.