spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Luci si Sucarina Brãteanu, mandate de arestare pentru contrabandã cu tigãri!

- Advertisement -

CONTRAOFENSIVÃ LA CONTRABANDÃ Luni, în urma unei actiuni desfãsurate de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui – Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice (SICE) pentru prevenirea si combaterea contrabandei, au fost ridicate în vederea confiscãrii 6.000 de tigarete, fãrã timbru de accizare. Douã persoane au fost retinute de politisti pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã si prezentate la instantã pentru luarea mãsurii arestãrii preventive. Cele douã persoane sunt Mures Brãteanu zis Luci, de 33 de ani si mama sa Lenuta Brtãteanu zisã Sucarina, de 64 de ani, din Bârlad. Asearã, cei doi au primit mandare de arestare preventivã pentru 30 de zile, pentru contrabandã cu tigãri.

În data de 27 august a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui, în colaborare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui si al Brigãzii Mobile de Jandarmi Bacãu au pus în executare 32 de mandate de perchezitie domiciliarã. Acestea au avut loc pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad precum si pe raza comunelor Puiesti, Zorleni si Coroiesti. De asemenea, au fost puse în aplicare si 14 mandate de aducere în vederea audierii unor persoane, bãnuite de sãvârsirea infractiunii de contrabandã. Cu ocazia derulãrii activitãtilor sus-mentionate au fost descoperite si ridicate 6.000 de tigarete fãrã timbru de accizã, în vederea continuãrii cercetãrilor. Fatã de un bãrbat în vârstã de 33 de ani si o femeie de 64 de ani, Brãteanu Mures zis Luci si Brãteanu Lenuta zis Sucarina, ambii din municipiul Bârlad s-a luat mãsura retinerii pentru 24 de ore. Cei doi au fost prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive. Judecãtorii bârlãdeni si-au însusit propunerea procurorului de caz care au cerut luarea mãsurii arestãrii preventive si au emis mandatele de arestare pentru 30 de zile.

„Pentru infractiunea de contrabandã, Legea privind Codul Vamal prevede o pedeapsã cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabandã si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia. Astfel de actiuni vor continua si în perioada urmãtoare, politistii actionând atât în vederea identificãrii celor cu preocupãri infractionale pe linia introducerii în tarã a tigãrilor de contrabandã, cât si a celor care transportã, depoziteazã sau comercializeazã astfel de produse.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.