spot_img
18.6 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Elev eliminat la BAC din cauza telefonului

- Advertisement -

REGULI…Prima probã scrisã a Bacalaureatului, sesiunea august-septembrie, proba la limba si literatura românã, pe care au sustinut-o atât elevii care au urmat profilul uman, cât si cei de la real, a fost cu ghinion pentru un candidat care a intrat cu telefonul în salã. Acesta sustinea proba la centrul de examinare stabilit la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui când a fost surprins cu telefonul mobil si eliminat de profesorul supraveghetor. O altã problemã a celei de a doua sesiuni a bacalaureatului este numãrul mare al absentilor, la prima probã din cei 380 de elevi înscrisi, 88 au ales sã nu se prezinte.

Din nefericire pentru elevul care spera sã se inspire cu ajutorul telefonului, regulamentul este unul foarte strict, iar acesta nu va mai avea voie sã sustinã examenul timp de douã se sesiuni. „Candidatilor le este interzis sã comunice între ei sau cu exteriorul, sã transmitã ori sã schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinsi în aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent dacã materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacã au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent dacã ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecintã, nu vor mai putea participa la probele urmãtoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, în sesiunile urmãtoare, a notelor la probele promovate anterior eliminãrii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale’’, a transmis Ministerul Educatiei Nationale. Reamintin cã elevul prins cu telefonul asupra lui sustinea proba la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui, celelalte douã centre de examinare stabilite de Inspectoratul Scolar fiind: Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad.

Calendarul Bacalaureatului

Bacalaureatul continuã pe 21 august, datã la care elevii vor sustine proba de Limba si literatura maternã, pe 22 august va avea loc proba obligatorie a profilului si pe 23 august, proba la alegere a profilului si specializãrii. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã (proba A) se desfãsoarã în zilele de 24 si 27 august si este urmatã de evaluarea competentelor în limba maternã (proba B) în 28 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã (proba C) este programatã în zilele de 30 si 31 august. Afisarea primelor rezultate, în centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevãzutã pentru data de 1 septembrie (pânã la ora 12:00). În aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, între orele 12:00 si 16:00. Rezultatele finale vor fi fãcute publice în data de 6 septembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.