spot_img
19.6 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Corala Fantasia va încânta publicul din Hamburg, Germania

- Advertisement -

MUZICÃ…Talentatele eleve ale Coralei Fantasia, poate cele mai bune ambasadoare pe care Vasluiul le are în momentul de fatã, vor sustine mai multe concerte la Hamburg, în Germania, ca urmare a unei invitatii pe care prof. Vasile Negurã a primit-o din partea Corului Cantemus si a prof. Clemens Bergemann. Vocile fetelor Coralei se vor auzi în mai multe catedrale pe parcursul sederii în Hamburg, de pe 24 pânã pe 29 august. Organizatorii au conceput un program complex, astfel cã elevele, pe lângã momentele artistice pe care le vor sustine, vor vizita si mai multe obiective turistice.

Membrele Coralei Fantasia vor încânta cu vocile si repertoriul lor variat melomanii din Germania, de data aceasta norocosii fiind locuitorii orasului Hamburg. Invitatia a venit în urma participãrii, în anul 2017, la un festival international la Wolfenbuttel. Impresionat de înzestrarea fetelor din Vaslui, prof. Clemens Bergemann a lansat invitatia care se va materializa luna aceasta. Organizatia Kultur Cantemus Aktiv e. V., cu ajutorul Institutului German Goethe, se va ocupa de eleve, care vor sustine mai multe momente artistice si concerte atât alãturi de Cantemus, cât si separat. Astfel, Fantasia va cânta la Sankt Sophien, Saint Michaelis, la Catedrala Sfântul Petru etc. Fiecare concurs, festival, concert, atelier de lucru la care Fantasia participã înseamnã, pe lângã pregãtirile pentru momentele de pe scenã, si distractie pentru micile artiste. Talentul si munca le sunt rãsplãtite nu doar cu aplauze si admiratie din partea publicului, dar si prin faptul cã au posibilitatea de a vizita locuri noi. De data aceasta vor trece prin orase precum Praga, Dresda etc. “Nu este prima datã când ajung în Germania, anul trecut am cântat la Wolfenbuttel, dar am emotii, asa cum am înainte de fiecare concert. Din câte am înteles vom merge si la Berlin, iar Hamburgul este un oras cu o istorie interesantã si abia astept sã îl vizitez”, a declarat Catrinel, una dintre elevele Coralei. În Hamburg sunt prevãzute vizite la Muzeul Brahms, la Primãrie, un tur al portului s.a.m.d.

Multumiri pentru sprijin

Profesorul Vasile Negurã, omul care a slefuit talentul a sute de copii, tine stacheta ridicatã si, dupã mai bine de douã decenii de activitate, continuã sã câstige premii la nivel national si international si sã primeascã invitatii la evenimente care au loc în toatã lumea. “Am primit sprijin din partea primarului si a Consiliului Local, ei ne asigurã transportul. Multumim si pãrintilor copiilor care, la rândul lor, se implicã de fiecare datã. Nu în ultimul rând, desi suntem în vacantã, multumim si Inspectoratului Scolar si directorilor de scoli de unde provin copiii pentru cã si ei ne sunt alãturi în demersul nostru atunci când avem asemenea activitãti”, a declarat prof. Vasile Negurã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.