spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Iluminatul public modernizat la Bârlad, cu fonduri europene!

- Advertisement -

ECONOMIE…Proiectul “Modernizarea, reabilitarea si extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Bârlad, judetul Vaslui”, a fost depus la începutul sãptãmânii, la A.D.R. Nord – Est Piatra Neamt, în vederea obtinerii de fonduri europene în cadrul POR 2014-2020. Consilierii bârlãdeni au aprobat în sedintã de îndatã, sãptãmâna trecutã, proiectul de hotãrâre care prevedea faza întocmirii documentatiei de avizare a lucrãrilor de interventie si a indicatorilor tehnico-economici precum si valoarea acestora. Proiectul are o valoare totalã de aproximativ 2 milioane de euro.

Pentru punerea în discutie a proiectului pentru a se stabili eligibilitatea si finantarea, A.D.R. Nord – Est Piatra Neamt a solicitat Hotãrârea Consiliului Local al Municipiului Bârlad privind aprobarea întocmirii documentatiei de avizare a lucrãrilor de interventie si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii  cu detalierea tuturor indicatorilor tehnico-economici si a valorilor acestora, în conformitate cu documentatia tehnico-economicã si cu cererea de finantare. Consiliul Local Municipal Bârlad, a fost de acord, în sedinta extraordinarã de sãptãmâna trecutã, un proiect de hotãrâre în acest sens. Urgenta proiectului era determinatã de termenele procedurale pe care atât beneficiarul cât si A.D.R. Nord – Est Piatra Neamt, trebuie sã le respecte în raport cu Autoritatea de Management pentru POR 2014 -2020, în vederea transmiterii documentatiei pentru contractarea proiectelor. Valoarea totalã a investitiei (fãrã TVA) este de aproape 2 milioane de euro. Cãtãlin Moraru, seful Biroului Proiecte europene, din cadrul Primãriei Bârlad, a prezentat pentru bârlãdeni, care sunt obiectivele ce vor fi realizate prin acest proiect. „În primul rând, pe strãzile Epureanu, Nicolae Bãlcescu, Gr-al Milea, Vasile Pârvan, cpt. Grigore Ignat, Republicii, 1 Decembrie, Stefan cel Mare, Marcel Guguianu, Hamangiu, vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu alte corpuri cu LED-uri, mult mai economice, precum si stâlpii care nu mai corespund. Vorbim aici de 1118 corpuri de iluminat cu LED care vor fi puse pe stâlpi. Reteaua de iluminat stradal va fi îngropatã, iar pe strada Fagului – pietonalul de la Piata Bârlad de la Florãriile Trandafirul pânã la Hala Centralã, se vor schimba stâlpii, corpurile de iluminat si se vor monta panouri voltaice, care vor produce energia necesarã. Va fi extinsã reteaua de iluminat pe 3,6 km, pe strãzile cu patru benzi, unde existã iluminat doar pe o parte. Acum va fi pe ambele pãrti, si vorbim aici de iluminarea completã a 20 de strãzi cuprinse si în Planul de Mobilitate Urbanã”, a precizat Cãtãlin Moraru. Edilul municipiului este convins cã proiectul va aduce beneficii bârlãdenilor. „Acest proiect va înscrie Bârladul pe lista oraselor care vor beneficia în viitorul apropiat de un iluminat modern si economic, cu beneficii atât pentru locuitorii municipiului cât si pentru bugetul local”, a precizat primarul Bârladului, Dumitru Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Bună seara as avea o intrebare cu cine trebuie sa vorbesc sa poată schimba un bec dela stâlpul de iluminat public menționez ca stâlpul cu becul ars se află pe str Henri Coandă nr 30

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.