spot_img
18.6 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Posta Românã vinde titluri de stat si în luna august

- Advertisement -

CONTINUARE…Dupã succesul înregistrat la ghiseele subunitãtilor postale, prin tranzactionarea titlurilor de stat pe care Ministerul Finantelor Publice (MFP) le-a emis în cadrul primei emisiuni a programului „Tezaur” – editia CENTENAR, Posta Românã a pus în vânzare, la începutul lunii august, a doua emisiune de titluri în cadrul acestui program. Titlurile de stat se pot cumpãra de cãtre persoanele fizice rezidente, care au împlinit 18 ani, iar valoarea unui titlu este de 1 leu. În oficiile postale, operatiunile de subscriere se realizeazã prin numerar sau prin ordin de platã si fãrã plata vreunui comision de cãtre investitor.

Astfel, clientii Postei Române care doresc sã investeascã în titluri de stat, le pot cumpãra din subunitãtile postale, conform programului de lucru cu clientii, în perioada 1 august – 23 august, pentru mediul urban, iar pentru mediul rural în perioada 1 august – 22 august. Titlurile au formã dematerializatã si remunereazã investitorii cu o dobândã anualã de 4,5%, cu scadentã la 3 ani. Dobânda este plãtibilã anual, dupã cum urmeazã: 27 august 2019, 27 august 2020, 27 august 2021 (odatã cu plata valorii nominale). Retragerea se poate face doar de la subunitatea postalã unde s-a efectuat subscrierea. În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea sã solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. Dupã încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferã mostenitorilor, care prezintã documentele legale care le atestã calitatea de mostenitori. Persoanele care doresc sã subscrie, completeazã un set de formulare (autocopiativ), din care un exemplar, împreunã cu chitanta emisã la subscriere, se înmâneazã investitorului, constituind dovada detinerii titlurilor de stat de cãtre acesta. Mai multe detalii privind intermedierea vânzãrii, colectãrii subscrierilor si efectuarea plãtilor aferente titlurilor de stat destinate populatiei, prin subunitãtile postale se pot gãsi la adresa https://www.posta-romana.ro/a1112/alte-servicii/titluri-de-stat/program-tezaur-editia-centenar/program-tezaur-editia-centenar-aferent-lunii-august-2018.html.

Programului Tezaur-editia Centenar – un succes

Conform datelor centralizate de cãtre Ministerul Finantelor Publice, la finalul primei emisiuni, românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat din cadrul Programului Tezaur-editia Centenar, desfãsurat în perioada 15 iunie – 6 iulie 2018. La nivel national, prin intermediul locatiilor postale s-au consemnat 5.747 de tranzactii, suma totalã investitã în acestea fiind de 142 milioane de lei. Posta Românã a fost desemnatã, încã din anul 2009, furnizor de serviciu universal în sectorul postal, acesta fiind un criteriu important pentru alegerea ei, de cãtre statul român, ca intermediar în vânzarea titulurilor de stat. Potrivit comunicatului, Posta Românã, prin cele 5.400 puncte de acces, din care peste 86% organizate în mediul rural, poate asigura îndeplinirea cerintelor legate de efectuare în conditii de securitate, sigurantã si cu profesionalism a prevederilor Ordinului comun al ministrului finantelor publice si al ministrului comunicatiilor si societãtii informationale privind aprobarea intermedierii vânzãrii, colectãrii subscrierilor si efectuãrii plãtilor aferente titlurilor de stat destinate populatiei prin subunitãtile postale din reteaua C.N. „Posta Românã” S.A., în cadrul Programului Tezaur.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.