spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Primarul nu poate organiza pomana dr. Constantin Teodorescu! | FACSIMIL

- Advertisement -

SUPÃRARE…Programul activitãtilor culturale din luna august al CLM Bârlad, care prevedea cheltuirea unor importante sume de bani, nu a primit girul consilierilor PSD si a consilierului independent Bogdan Sârbu, nefiind astfel aprobat. Printre activitãtile „culturale” care au de suferit, si care nu vor mai fi organizate si plãtite din bugetul local, se numãrã si comemorarea dr. Constantin Teodorescu, de la a cãrui moarte se împlinesc 7 ani. Erau prevãzuti sã fie alocati 12.000 de lei pentru finalizarea lucrãrilor la monumentul comemorativ si cheltuieli cu ceremonialul religios. De câteva luni bune, consilierul independent Bogdan Sârbu cere sã fie prezentate justificãri, cu facturi, privind sumele cheltuite pe proiectele culturale lunare de Constantin Nituc, seful Biroului de Relatii Publice din Primãria Bârlad, iar acesta se face cã plouã. Acum, când a fost nevoie de votul independentului Bogdan Sârbu, acesta a votat alãturi de PSD si comemorarea dr. Teodorescu a cãzut …

Rãzboiul dintre consilierul independent Bogdan Sârbu si Constantin Nituc, seful Biroului de presã, relatii cu institutiile de învãtãmânt, culturã, sãnãtate si sport, din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Bârlad, a blocat activitãtile culturale pentru luna august, care nu mai primesc, deocamdatã, bani de la buget. Iatã ce activitãti erau prevãzute a se desfãsura în luna august, cu bani de la bugetul local: Pe 6 august, la Centrul „Mihai Eminescu” – Evocare Cezar Ivãnescu, importantã personalitate bârlãdeanã: buget 800 de lei pentru afise, programe, invitati, diurnã si transport.; Pe 9 august, „Ziua internationalã a Grãdinilor Publice”, care cuprindea activitãti de mediatizare si igienizare cu voluntari din Bârlad în Grãdina Publicã Bârlad si în Parcul Teatrului „V.I.Popa” – bugetul prevãzut 800 de lei pentru afise, flyere, saci menajeri, mãnusi de protectie; În perioada 15 – 19 august, actiunea „Zilele Diasporei Bârlãdene” care prevedea un buget de 1000 de lei, pentru banner, afise, flyere, cocarde „Centenar”; Pe 18 august, la Cimitirul „Eternitatea” urma sã fie desfãsuratã comemorarea „7 ani fãrã dr. Constantin Teodorescu”, la care erau prevãzuti în buget 12 000 de lei pentru finalizarea lucrãrilor la monumentul comemorativ plus cheltuieli pentru ceremonialul religios; pe 23 august, la sala de conferinte a primãriei, urma sã se desfãsoare simpozionul „Ziua comemorãrii victimelor fascismului si comunismului în România”, bugetul prevãzut fiind de 1200 de lei, pentru afise, programe, transport si diurnã invitati; Pe 30 august, „Ziua Natinalã a Republicii Moldova” – manifestare publicã dedicatã evenimentului, unde erau prevãzuti în buget 1000 de lei pentru banner, flyere, drapele, transport si diurnã invitati din Republica Moldova – Asociatia Pro Basarabia; În acceasi zi, pe Esplanada din fata Primãriei Bârlad urma sã se desfãsoare „Ziua Limbii Române”, cu un spectacol în colaborare cu Societatea „Limba noastrã cea Românã”, pentru care erau prevãzuti în buget 3500 de lei, pentru plãti colaboratori artistici, transport si diurnã invitati din Republica Moldova.

Nu s-au înteles! Bani alocati prea multi, justificãri putine…

Consilierii PSD, prin vocea liderului de grup Andrei Huiban, au precizat cã nu sunt de acord cu câteva propuneri din planul prezentat pentru luna august, dar au propus sã fie luate pe rând fiecare activitate propusã si cele care întrunesc votul sã rãmânã în program, iar cele care nu întrunesc votul sã nu mai fie trecute. Evident cã PSD se referea la „Zilele Diasporei Bârlãdene”, pe care tare o mai vrea neaprobatã, ca sã nu mai aibã loc. De altfel, gurile rele spun cã tocmai aceastã manifestare a stârnit pe consilierii PSD împotriva întregului program cultural. Care mai cuprindea si comemorarea dr. Constantin Teodorescu, de la a cãrui moarte se împlinesc 7 ani. Dr. Constantin Teodorescu a fost unul dintre cei mai aprigi sustinãtor ai PSD, consilier local al PSD, mâna dreaptã prin campaniile electorale ale PSD, precum si un aprig sustinãtor al culturii bârlãdene si un cunoscut colectionar. Cum PSD a propus sã fie votate activitãtile individual, PNL n-a fost de acord asa cã, la votul în plen, din cei 21 de consilieri 10 PNL (pentru) si 10 PSD (împotrivã), era asteptat votul consilierului independent Bogdan Sârbu, care a fost … împotrivã! Deci clar, nici Zilele Diasporei Bârlãdene, dar nici comemorarea dr. Constantin Teodorescu!

Unde sunt justificãrile pentru banii cheltuiti, domnule Nituc?

Consilierul independent Bogdan Sârbu aduce grave acuzatii sefului Biroului de relatii cu mass media, institutiile de învãtãmânt, sãnãtate, culturã si culte, Constantin Nituc, referitor la felul cum acesta „colaboreazã” cu anumite asociatii pentru organizarea proiectelor culturale. Desi sunt prevãzuti bani multi (7,5 miliarde de lei numai în acest anpentru actvitati culturale) din bugetul local, majoritatea fiind pentru mediatizare (flyere, bannere, afise, etc), acestia nu prea se vãd si in acte! Iar când sunt solicitate justificãri – actele contabile, Constantin Nituc evitã sã dea date concrete! Sau nu dã de loc, dupã cum aratã consilierul Bogdan Sârbu.

„Eu mi-am justificat clar votul „împotrivã” la acest proiect! Am cerut acum douã luni justificãri la cheltuielile de anul trecut cu Sãrbãtirile Bârladului, am cerut luna trecutã sã fie prezentate pentru luna iunie, ca si pentru 21, 24 si 26 iunie, sã ne spunã d-l Nituc cum justificã sumele prevãzute în proiectul prezentat, dar nu am primit aboslut nimic! Evitã întotdeauna sã-mi rãspundã. Asa face de fiecare datã când cer lãmuriri despre cheltuielile cu evenimentele culturale. A se observa cã de câteva luni bune eu nu votez programul activitãtilor culturale propuse de acest domn Nituc, pentru cã de fiecare datã <<strecoarã>> sau inventeazã activitãti ce au rolul de a spãla niste bani publici. De asemenea, comunicatul Biroului de Presã al cãrui sef este, contine minciuni usor de demonstrat si îmi oferã astfel încrederea cã sunt pe un drum corect. De aceea, dacã întradevãr vor votul meu la acest tip de proiecte, trebuie sã renunte la colaborarea cu asociatiile <<fantomã>> prin care au pãpat miliarde de lei din banii publici în ultimii zece ani”, a precizat consilierul independent Bogdan Sârbu.

16.Proiect de hotarare privind Programul şi Devizul Estimativ ale activităţilor cultural-artistice din luna august 2018.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.