spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Moartea vine din tavan, la Silver Mall! (FOTO -VIDEO)

- Advertisement -

Pericol si panicã la mall

CERCETÃRI…Este anchetã amplã la mall, dupã ce un tavan de rigips s-a prãbusit peste o familie care lua masa, politistii au deschis dosar penal pentru vãtãmare din culpã.

INCIDENT GRAV… Trei persoane, doi adulti si un copil de numai un an, au vãzut moartea cu ochii, sâmbãtã seara, dupã ce tavanul restaurantului situat la intrarea în Silver Mall a cedat, iar zeci de kilograme de materiale si conducte s-au prãbusit peste masa la care se aflau acestia. Sperietura a fost zdravãnã pentru cei trei, care au ajuns la spital, cu rãni în zona capului. Este pentru prima oarã, în 10 ani de existentã a Silver Mall-ului când se întâmplã astfel de fapte, care puteau conduce la uciderea unor persoane nevinovate. Imediat ce s-a întâmplat nenorocirea, au fost luate mãsuri extreme de cãtre ISU si Politie, astfel cã toate persoanele care se aflau în mall în acel moment, în jur de 150, au fost evacuate de urgentã. Reprezentantii mall-ului sustin cã a fost un incident izolat si cã doar o persoanã a fost usor rãnitã, desi informatiile oficiale primite de la ISU si Prefecturã au indicat trei rãniti. „O sã refacem tot restaurantul, toatã zona respectivã, o vom moderniza. Nu am putut bãnui cã se va ajunge la acest eveniment neplãcut”, sustin reprezentantii Silver Mall, contactati ieri de cãtre reporterii VRN. Toatã ziua de duminicã, expertii în constructii au verificat starea tavanelor din Silver Mall, urmând a se pronunta în zilele urmãtoare. „S-a deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, vã vom comunica la finalul cercetãrilor concluziile anchetei”, a spus purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Era ora 19.45, atunci când s-a dat alarma la Inspectoratulpentru Situatii de Urgentã si Ambulantã: tavanul din restaurantul situat în incinta Silver Mall a cedat si s-a prãbusit peste oamenii care se aflau la masã, în acel moment. Panicã generalã, pentru cã nu se stia numãrul victimelor. Prefectul Eduard Popica a dat dispozitii ca douã ambulante SMURD cu echipaje medicale, plus câteva masini de interventie ale Serviciului de Ambulantã, care se aflau în zona Spitalului Judetean, sã se deplaseze de urgentã la Silver Mall. La câteva minute de la sosirea echipelor de interventie, s-a constatat cã trei persoane, care stãteau si serveau masa, fãrã sã stie ce le asteaptã, fuseserã rãnite de tavanul de rigips. Conform informatiilor oficiale, un copil de doar un an prezenta o echimozã la nivelul capului, un bãrbat avea o plagã tot la nivelul capului, în timp ce o femeie de 36 de ani prezenta contuzie cervicalã, adultii fiind cei mai afectati de zecile de kilograme care au cãzut din tavan. Au mai fost asistate încã cinci persoane, angajati, care dãdeau semnale cã ar suferi un atac de panicã. Dupã ce rãnitii au fost evacuati, pompierii si expertii în constructii au constatat cã tavanul fals cãzuse sau fusese avariat grav pe o suprafatã de 200 mp, adicã mai toatã incinta restaurantului. Incidentul a creat nemultumiri în rândul celor care se aflau în acele momente la piscina acoperitã, la mesele din zona fast-food sau la cinema. „Eram la film. Deodatã, s-a aprins lumina si ni s-a zis cã trebuie sã evacuãm sala. Initial, s-a spus cã e o alarma de incendiu, dar dupã ce am iesit, am aflat cã s-a prãbusit tavanul unui restaurant. Oamenii erau nemultumiti cã li s-a stricat seara, dar au înteles în cele din urmã cã a fost o mãsurã de sigurantã pentru toti”, a spus un martor, care a trãit clipele de cosmar de la Silver Mall. Conform unor surse medicale, niciuna din cele trei persoane nu a rãmas internatã în spital, în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, suferind doar rãni minore, fiind fãcute toate analizele care se impun într-un asemenea caz.

De ce s-a întâmplat acest eveniment, care putea sã se termine cu pierderi de vieti omenesti?

Imediat dupã producerea evenimentului, cei de la ISU au încercat sã afle cum de s-a putut ajunge în situatia în care tavanul de rigips, cu toate conductele ascunse, sã cadã în capul oamenilor, rãnindu-i. Ieri, toatã ziua, expertii angajati de conducerea Silver Mall, dar si specialisti în constructii au verificat stabilitatea tavanelor, mai ales cã a fost închisã doar zona în care s-a produs evenimentul, în timp ce piscina, zona de fast-food, biliardul sau sãlile de cinema au functionat. Se pare cã, din 2008 încoace, de când s-a deschis complexul Silver Mall, la acel restaurant s-au fãcut tot felul de investitii, pentru ca spatiul de alimentatie publicã sã fie compatibil cu legislatia în vigoare. S-au montat tot felul de sisteme de aerisire, de ventilatie si climatizare, fãrã sã se ia în calcul si dacã fragilul rigips va permite sustinerea unor greutãti suplimentare. Asa s-a ajuns la incidentul de sâmbãtã seara, care se putea încheia tragic. „Vã dati seama, pentru noi a fost ceva dramatic, ne-am speriat, nu este un lucru comod sã auzi cã îti cade tavanul peste oameni. Noi am început deja sã facem o expertizã tehnicã, au venit duminicã experti, vor veni si luni, pentru a se stabili ce s-a petrecut. Vom face modernizãri în zona în care s-a întâmplat acel incident nefericit, sã evitãm pe viitor astfel de situatii”, au spus reprezentantii Silver Mall. Acestia au mai precizat cã informatiile privind numãrul de rãniti este eronat si cã doar o persoanã a avut de suferit de pe urma cãderii tavanului, „cu o plagã minorã”. Silver Mall Vaslui a fost inaugurat în aprilie 2008, fiind cel mai mare important complex comercial cu spatiu de agrement si petrecere a timpului liber din judet. Investitia s-a ridicat la peste 6 milioane de euro, iar lucrãrile de constructie au durat aproximativ doi ani. Silver Mall cuprinde spatii pentru 45 de magazine, spatiu de agrement, cu douã sali de cinematograf, cu o capacitate de 75 de locuri fiecare, patru piste de bowling, biliard si snooker, piscinã de 300 mp, dotatã cu un bar situat la nivelul luciului de apã. Piscina oferã, în mijlocul acesteia, o zonã de jacuzzi. Rãmâne întrebarea: pe ce bazã au semnat expertii în siguranta clãdirii documentele oficiale la deschiderea Silver Mall, dacã tavanul poate cãdea în orice clipã si ucide oameni, sub greutatea muntilor de conducte? Vom vedea si cine se face vinovat de acest eveniment, pentru cã Politia a deschis deja dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã proprietarilor spatiului comercial cu pricina.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.