spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Absolventii din Vaslui, printre primii admisi la facultãtile pe care le-au ales

- Advertisement -

FELICITÃRI! Absolventii vasluieni cu note mari la Bacalaureatul de anul acesta continuã sã înregistreze succese, clasându-se, în urma admiterii, printre primii pe listã la facultãtile si specializãrile pe care le-au ales. De exemplu, la Universitatea de Medicinã si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi au fost admisi la buget aproape 300 de candidati, iar în top sunt mai multi elevi de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, o pozitie foarte bunã – locul 4 – fiind ocupatã de David Chiritã, cu punctaj maxim la testul scris. Nu doar la Medicinã s-au remarcat tinerii muncitori si inteligenti din Vaslui. La Facultatea de Litere din cadrul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, specializarea limba italianã, pe primul loc este sefa de promotie de la LMK, Raluca-Laura Popa. De asemenea, la Facultatea de Drept din cadrul aceleiasi Universitãti, pe un loc fruntas l-am gãsit pe seful de promotie de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, olimpicul national Adrian Dublea. Lista vasluienilor care s-au remarcat la admitere este mai lungã, acestea fiind doar câteva exemple.

David Chiritã, absolvent al Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, specializarea Stiinte ale Naturii, a ocupat locul 4 pe lista admisilor la Universitatea de Medicinã si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, cu media 9,93. A obtinut la tezã punctaj maxim, 10, iar media de la Bac a fost 9,31. O altã elevã de la LMK, aceeasi specializare, Bianca-Stefania Haba, a urcat pe locul 8 cu media 9,90. Bianca este tânãra care a obtinut media 9,95 la Bacalaureat, clasându-se pe pozitia a II-a în topul pe judet. La testul de admitere a fost notatã cu 9,90. Imediat dupã examenul maturitãtii, aceasta declara cã: ”a fost un an greu, în care am muncit pe noile subiecte impuse de Minister. A fost greu la început, dar cu timpul am înteles cum se rezolvã noile subiecte si acum nu îmi mai pare rãu de niciun eseu argumentativ fãcut.’’ Iatã cã munca Biancãi a dat roade. În primele 20 de locuri mai gãsim douã eleve. Bianca Andreea Nechifor, absolventã a Colegiului National ”Cuza Vodã” Husi, specializare Matematicã-Informaticã, ocupã locul 18, cu media 9,88. Media de la examenul national a fost 9,71, iar la admitere a luat 9,90. Pe locul 20 este Anastasia Chirvasã (media admitere 9,87, media Bac 9,66, notã test 9,90), iar pe locul 21 a urcat Alex-Dora Cordas (media admitere 9,87, media Bac 9,65, notã test 9,90).

Raluca Popa – prima la Litere, specializarea Italianã

Raluca-Laura Popa, cea mai bunã absolventã de anul acesta a Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, specializarea Filologie, este prima admisã la Facultatea de Litere din Iasi, domeniu de studiu – Italianã. A ales aceastã facultate pentru a urma pasiunea vietii sale, si anume studiul limbilor strãine. „Peste 10 ani mã vãd fiind profesoarã de limba italianã si de englezã în tarã, având deja rezultate cu elevii pe care îi pregãtesc”, a declarat Raluca Popa. Media cu care a intrat este 9,90.

Adrian Dublea, olimpicul de la Drept

Adrian Dublea a fost cel mai bine pregãtit absolvent al anului 2018 de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, seful de promotie. Acesta a urmat specializarea Stiinte Sociale si a terminat liceul cu media 9,96. Pasionat de istorie, Adrian a reprezentat cu succes de mai multe ori judetul Vaslui la Olimpiada Nationalã de Istorie, clasându-se primul pe tarã în clasa a X-a. Andrei a intrat la Drept fãrã probleme, fiind olimpic, al cincilea pe listã, cu media 9,65. Nota pe care a primit-o la test a fost 10, media anilor de liceu 9,96, iar la Bac 9,65. În urmã cu aproximativ o lunã, Adrian declara cã printre calitãtile care îl recomandã pentru aceastã facultate se numãrrã seriozitatea. ‘’As vrea sã urmez Facultatea de Drept pentru cã asta m-am vãzut fãcând de mic. Cred cã aceastã meserie se potriveste felului meu de a fi, pentru cã mã recomandã seriozitatea si constiinciozitatea”, a declarat Adrian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.