spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vasluienii care pleacã în concedii, sfãtuiti sã-si ia rovinietã

- Advertisement -

MARE ATENTIE…Având în vedere cã este perioadã de concedii si mii de vasluieni pleacã în diverse locatii din tarã cu autoturismele personale, Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Iasi, care administreazã drumurile nationale si europene din Vaslui, reaminteste conducãtorilor auto cã este obligatorie achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) înainte de plecarea în cãlãtorii, potrivit legislatiei în vigoare. În conformitate cu prevederile legale, tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din România se achitã în functie de tipul vehiculului si se aplicã în mod nediscriminatoriu utilizatorilor români si strãini pentru toate vehiculele înmatriculate care utilizeazã reteaua de drumuri nationale din România pe parcursul unei perioade de timp date.

Responsabilitatea achitãrii corespunzãtoare a tarifului de utilizare pentru autovehiculele înmatriculate în România revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul autoturismelor înmatriculate în strãinãtate, aceasta revine în exclusivitate conducãtorului auto al vehiculului. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de cãtre inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, prin intermediul terminalelor de interogare, Politia Rutierã, prin intermediul terminalelor de interogare, personalul Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România – S.A. care efectueazã controlul în punctele de trecere a frontierei de stat, prin intermediul terminalelor de interogare, sau pe reteaua de drumuri nationale din România, prin intermediul sistemelor de camere video. Controlul rovinietelor poate fi fãcut si de cãtre personalul Politiei de Frontierã care îsi desfãsoarã activitatea în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României, prin intermediul terminalelor de interogare.

Posesorii de masini noi, cu numere provizorii, nu trebuie sã plãteascã rovinietã

În cazul utilizatorilor români sau strãini, dacã se constatã prin intermediul terminalelor de interogare lipsa rovinietei valabile, personalul abilitat aplicã sanctiunea si încheie procesul-verbal de constatare a contraventiei dupã identificarea contravenientului utilizator român sau a conducãtorului auto, în cazul utilizatorilor strãini, proces-verbal de constatare a contraventiei care poate fi încheiat si în lipsa contravenientului. De asemenea, mai informãm cã Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 611/2015 de aplicare a normelor metodologice pentru încasarea tarifului de utilizare a drumurilor nationale dispune cã tariful de utilizare se achitã în functie de tipul vehiculului si se aplicã în mod nediscriminatoriu utilizatorilor români si strãini pentru toate vehiculele înmatriculate temporar sau definitiv care utilizeazã reteaua de drumuri nationale din România pe parcursul unei perioade date. „Atentionãm cã pentru autovehiculele noi, care nu sunt înregistrate în sistemul de înmatriculãri auto din România, desi au numere rosii, provizorii, nu trebuie sã se achite taxa de utilizare a drumurilor. Pentru autoturismele achizitionate si înmatriculate prima datã în strãinãtate, cu numere rosii provizorii din România, trebuie sã se achite taxa de utilizare a drumurilor nationale (rovinieta). Reamintim cã pe site-ul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin portalul web www.erovinieta.ro se pot efectua si verifica plãtile si perioadele de valabilitate, precum si trecerile prin statiile de taxare Fetesti (pe benzile marcate „e-tarif”)”, afirmã conducerea DRDP.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.