spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Stãnisteanu, atac dur la adresa lui Gheorghitã

- Advertisement -

„Judeteanã”

DREPT LA REPLICÃ… Fostul presedinte al AJF Vaslui, Mircea Stãnisteanu a trimis un drept la replicã, adresat vechiului si noului presedinte AJF Vaslui, Bogdan Gheorghitã, dar si membrilor afiliati care au participat la Adunarea Generalã Extraordinarã a AJF Vaslui, de pe 17 iulie.

Având în vedere cele declarate de cãtre acest personaj grotesc al fotbalului românesc, si mai ales necunoscut (precum singur s-a autodeclarat) al fotbalului vasluian, care se aflã în functia de presedinte al AJF Vaslui, si care este precum un actor principal cu o valoare maruntã si slãbutã, fiind depãsit de capacitatea si pregãtirea functiei pe care o detine în cadrul AJF Vaslui, jucând într-o piesã mediocrã regizatã de cãtre el însusi, as dori, sã aduc la cunostinta publicului, dar mai ales membrilor Adunãrii Generale, cu drept sau chiar fãrã drept de vot, lezati de modul ciudat si neprofesional al organizãrii acestor alegeri generale din data de 17.07.2018, pentru candidaturile la functiile de presedinte si vicepresedinti ai AJF Vaslui, asupra unor precizãri, abateri de la statutele si regulamentele AJF si FRF, dupã care presedintele AJF Vaslui ar trebui sã conducã activitatea fotbalisticã la nivelul judetului, si nu dupã bunul sãu plac: 1. – În primul rând as dori sã precizez cã alegerile pentru functia de presedinte si vicepresedinti ai AJF-urilor, la nivel national si judetean se organizeazã de cãtre COMITETUL EXECUTIV al FRF/AJF-urilor, si în niciun caz de cãtre BIROUL EXECUTIV al AJF, constituit numai pentru cazuri de urgentã sau fortã majorã, alcãtuit din 3 membrii: presedinte AJF, vicepresedinte AJF (la data alegerilor dl. Petrea Constantin fiind grav bolnav internat într-o unitate spitaliceascã, si presedintele CJArbitri). În niciun caz nu poate fi validatã o Hotãrâre a BIROUL EXECUTIV al AJF Vaslui pentru ORGANIZAREA Adunãrii Generale pentru alegerea presedintelui si vicepresedintilor AJF Vaslui, încãlc-ndu-se flagrant prevederile statutelor si regulamentelor fotbalistice.

Hotãrârea Biroului Executiv nu poate fi „adoptatã în unanimitate”

2. – respectiva Hotãrâre a BIROUL EXECUTIV al AJF nu poate fi „ADOPTATÃ în UNANIMITATE” asa cum este prevãzut la pct. 4 al Hotãrârii, deorece unanimitatea era constituitã din 2 persoane: presdinte AJF si presedinte CJArbitri. 3. – asa-zisul si prezentatul „Extras din Statutul AJF Vaslui” consider ca nu contine conditiile stipulate si prezentate în Statutul AJF Vaslui, acesta nefiind pus la dispozitia publicului, membrilor afiliati si nici candidatilor la alegerile pentru functia de presedinte si vicepresedinti ai AJF. În acest sens am depus la Judecãtoria Vaslui o solicitare pentru obtinerea unui exemplar din Statutul AJF Vaslui si a Listei cu membrii afiliati cu drept de vot, pentru a putea compara conditiile stabilite pentru persoanele ce candideazã la cele 2 functii, cu „Extrasul din Statutul AJF Vaslui” care stabileste acele conditii prin Hotãrârea BIROUL EXECUTIV al AJF, în caz contrar comisiile, în frunte cu conducerea AJF Vaslui fiind supuse acuzãrii de fals în acte si uz de fals, în conformitate cu prevederile legale în vigoare (conform încadrãrii civile sau penale).

Racovitã si Tãtaru, candidati „de decor”

4. – dosarul personal pentru functia de presedinte al AJF Vaslui a fost invalidat si candidatura mi-a fost respinsã, atât mie, cât si celorlalti 2 contracandidati adevãrati (Ciomaga Dumitru si Apostu Andrei, ceilalti 2 candidati pentru functia de vicepresedinti fiind de „decor pusi”) prin adresa AJF Vaslui – Comisia de validare a dosarelor candidatilor la alegerile AJF Vaslui nr. 1/03.07.2018 din urmãtoarele considerente: a). – nu am depus dosarul PERSONAL, asa cum a fost prevãzut în conditiile de înscriere din Hotãrârea BIROULUI EXECUTIV al AJF nr. A2018/01 din data de 25.06.2018. Existã judete unde înscrierile si depunerea dosarelor pentru participare la alegeri se realizeazã într-un mod elegant, on-line, fiind atasate toate documentele necesare si solicitate, în foto-copii, sau scanate. Se vede clar cã la nivelul AJF Vaslui, tehnologia si pregãtirea personalului lasã mult de dorit, din acest motiv aflându-ne si rãmânând în continuare la coada clasamentului la nivel de tarã. b). – mi s-a refuzat candidatura din cauza: „lipsa PROPUNERE SCRISA din partea unui membru afiliat”, eu prezentând în acest sens „douã RECOMANDÃRI SCRISE”.

As dori sã le precizez membrilor acestei comisii de validare a dosarelor de candidaturã la alegeri sã se uite în Dictionarul Explicativ al limbii române (DEX) la semnificatiile celor douã cuvinte: PROPUNERE si RECOMANDARE, cu aceastã ocazie îmbunãtãtindu-si cunostintele si abilitatile limbii române, aceste douã cuvinte fiind SINONIME, lucru pe care sper cã-l cunoaste si presedintele AJF Vaslui, Gheorghitã Bogdan si ar trebui sã-l cunoascã si presedintele acestei comisii de validare a dosarelor de candidat – NANE IONEL, care ar trebui sã-si prezinte scuzele de rigoare pentru necunoasterea limbii romane. c). – cu privire la nedepunerea la dosar „ati îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului fie la nivelul AJF Vaslui (ca jucãtor sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive de fotbal) pentru cel putin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei în care este propus ca si candidat. Dovada îndeplinirii acestei conditii se face cu o declaratie pe proprie rãspundere, legalizatã la notar”, eu prezentând în acest sens o adeverintã semnatã si stampilatã din partea unui club, dar care nu este legalizatã la notar. În aceastã privintã vreau sã precizez cã, solicitarea comisiei de validare a dosarelor de candidat nu este legalã, deoarece eu, personal nu am cum sã-mi întocmesc o declaratie pe proprie rãspundere, legalizatã la notar prin care sã declar cã am detinut functia de presedinte de onoare al unui club. Consider cã comisia de validare ar fi trebuit sã aprecieze în mod just si legal faptul cã am prezentat un document (semnat si stampilat) care prezintã putere si decizie oricând în instantã, provenind chiar de la un club afiliat cu drept de vot. d). – referitor la „lipsa cazier judiciar in original” – mentionez cã am depus cazierul judiciar în ORIGINAL pentru functia de VICEPRESEDINTE al AJF Vaslui, iar pentru dosarul de candidaturã la functia de PRESEDINTE al AJF Vaslui am depus cazierul judiciar în copie a celui depus la dosarul pentru functia de VICEPRESEDINTE al AJF Vaslui, cu mentiunea „Conform cu originalul”.

„Numai asa putea câstiga, eliminându-si adversarii”

5. – dosarul personal pentru functia de vicepresedinte al AJF Vaslui a fost invalidat si candidatura mi-a fost respinsã prin adresa AJF Vaslui – Comisia de validare a dosarelor candidatilor la alegerile AJF Vaslui nr. 5/03.07.2018 din urmãtoarele considerente: a). – nu am depus dosarul PERSONAL, asa cum a fost prevãzut in conditiile de înscriere din Hotãrârea BIROULUI EXECUTIV al AJF nr. A2018/01 din data de 25.06.2018. Am explicat ceva mai sus, la depunerea dosarului pentru functia de presedinte, motivele întemeiate prin care am depus dosarul de candidaturã prin împuternicit, lipsind în perioada de depunere a dosarelor din localitate. Aflându-ne în anul 2018, sec. XXI, aceste înscrieri se pot face si printr-un simplu e-mail, care este legalizat si recunoscut, fiind un sistem de lucru mult mai eficient si rapid, lucru ce ar da dovadã de transparentã si nu ar mai trebui sã nascã tot felul de conflicte si implicit neaprobarea dosarelor de candidaturã. Se dã nastere la tot felul de interpretãri si se naste suspiciunea ca unele dosare se valideazã, iar altele se invalideazã din diferite motive obscure al anumitor persoane din conducerea AJF Vaslui. Aceste lucruri se întâmplã cu bunã stiintã a presedintelui actual, care are destule motive de îngrijorare privind candidatura mea si a celorlalti candidati, ajungându-se la aceastã datã sã frizeze ridicolul, si sã ajungã sã candideze singur pentru functia de presedinte al AJF Vaslui. Probabil isi cunoaste valoarea si puterea si s-a gândit cã numai asa poate câstiga alegerile, eliminându-si potentialii adversari fãrã a lãsa sã se decida presedintele AJF prin alegeri libere si mai ales cu CONCURENTÃ. Este un cuvânt greu pentru domnia sa si potentialul sãu. El este obisnuit cu minifotbal, cu fotbalul mai mic, nefiind un cunoscãtor, neavând experienta necesarã, fiind asa cum am descris si la începutul replicii mele, un simplu functionãras, care i-au crescut penele de când i-a „asigurat” alegerile presedintelui FRF, fiindu-i un adevãrat slujbas. Privitor la aceste aspecte as dori sã vã formati si dvs. o pãrere despre modul discretionar si totalitarist de organizare al alegerilor, încãlcând regulamentele si statutul de desfãsurare a acestor alegeri (Mircea Stãnisteanu).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.