spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Blestemul bazarului nedorit, la Vaslui: constructorul din Cluj a fugit acasã!

- Advertisement -

PUSTIU… Peste drum de Sala Sporturilor, din Vaslui, dupã un gard improvizat din pânzã, se cascã mai multe gãuri în pãmânt, locuri care par a fi fãrã stãpân. Un peisaj ciudat, observat de vasluienii care trec pe variantã, de aproape 2 luni de zile. Oricine trece pe acolo vede, dupã gardul de pânzã, trei celule modulare, plus un camion cu numere de Iasi, care stã si putrezeste în curte. Vorbim de “stafia” viitorului bazar al Vasluiului, o lucrare contractatã de o firmã din Cluj, Vires Construct, care cu doar 6 muncitori!, în 2017 – atât apare în cifrele oficiale de la Ministerul Finantelor Publice – a câstigat o lucrare de 5 milioane de euro, la cât este evaluat proiectul bazarului din Vaslui. Culmea, cei de la Vires Construct au stat cam o lunã de zile prin santierul viitorului bazar, dupã care si-au luat tãlpãsita si au sters-o la Cluj.

E jale mare în locul în care ar trebui sã se ridice viitorul bazar al resedintei de judet. Ceva s-a întâmplat, pentru cã firma care a câstigat lucrarea, o societate de la peste 430 km de Vaslui, din Cluj, Vires Construct, a dat bir cu fugitii. Nu stim ce s-a întâmplat, desi am discutat cu conducerea Primãriei, care ne asigurã cã nu sunt probleme. “Stim cã nu se lucreazã, ei spun cã sunt în grafic. Ar fi trebuit sã lucreze în plin, acum, dar nu stiu sã fie vreo problemã între noi si ei”, ne-a spus un oficial al Primãriei Vaslui. Dar, un lucru este clar: acum, când vremea este numai bunã pentru lucrãri de constructii, cei de la Cluj au fugit acasã, cu tot cu bruma de utilaje pe care au adus-o pe santier. O firmã despre care am gãsit pe site-ul Ministerului Finantelor Publice cã ar fi realizat, anul trecut, o cifrã de afaceri de peste 18 milioane lei, adicã 180 miliarde lei vechi, cu un numãr mediu de 6 angajati. Probabil cã sunt magicieni ai constructiilor, de au reusit sã aibã o asemenea cifrã de afaceri, cu atât de putini angajati. Totusi, lucrarea de la Vaslui este estimatã la peste 20 milioane lei, iar peste 4 milioane de lei sunt alocati numai în acest an. Câtã vreme cei de la Vires Construct au plecat de pe santier, suntem curiosi de ce s-a ajuns la aceastã situatie si, mai ales, când vor reveni. Unii vasluieni sustin cã este vorba de “blestemul bazarului nedorit”, pentru cã în loc de bazar ar fi trebuit ridicate galerii comerciale, hale de productie, nicidecum bazar, spun cei care nu doresc o astfel de investitie în oras.

În urmã cu trei ani s-a aprobat constructia acestui bazar în Vaslui

În vara anului 2015, Consiliul Local Vaslui a adoptat o hotãrâre privind întocmirea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru investitia “Amenajare Platformã Bazar si Târg Auto”. Viitoarea constructie are douã componente: bazarul, cu o suprafatã de 11.454 mp, si Târgul Auto, pe 7.825 mp. Zona bazar va avea cinci hale cu spatii de circulatie tip culoar, o halã pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 79 de celule de desfacere, plus 4 magazine alimentare, un pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienti, în timp ce târgul auto va avea o parcare cu 92 locuri pentru masini mici si 18 locuri pentru masini mari, precum si o spãlãtorie auto. “Ne întoarcem în timp, spre Orient, numai acolo sunt bazare, în loc sã privim spre Occident. E pãcat”, spun unii vasluieni, nemultumiti de suma mare care se va investi în viitorul bazar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.