spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ministrul Justitiei, reclamat (si) de angajatii Penitenciarului Vaslui

- Advertisement -

NERVI… Sindicalistii din Penitenciare, printre care si cei de la Vaslui, cer anchetarea Ministrului Justitiei pentru ilegalitãti la plata orelor suplimentare pentru angajatii din penitenciare. Pe 23 iulie, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationalã a Penitenciarelor (FSANP) a depus la Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie o nouã plangere penalã împotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu (art. 297 Noul Cod Penal). Tudorel Toader este acuzat cã, în mod ilegal si abuziv, a emis, la 10 iulie 2018, Ordinul 2721 prin care cauzeazã prejudicii lunare de aproximativ 1,2 milioane lei angajatilor din penitenciare.

Supãrarea sindicalistilor din penitenciare vine dupã ce Federatia Sindicatelor din Administratia Nationalã a Penitenciarelor l-a avertizat în scris si cu prilejul dezbaterilor organizate la Ministerul Justitiei cu privire la aceastã ilegalitate. Concret, ministrul Toader interzice în mod ilegal plata a peste jumãtate din orele suplimentare nerecuperate sub pretextul cã s-ar plãti deja o majorare pentru lucrul în zile de repaus sãptãmânal, desi legea prevede în mod expres cã aceste douã drepturi se aplicã distinct, situatiile juridice pentru care se acordã fiind diferite. Sindicalistii mai aratã cã prejudiciul de 1,2 milioane lei pe lunã cauzat angajatilor din penitenciare prin aceasta dispozitie ilegalã i se adaugã restante de peste 45 milioane lei, aferente orelor suplimentare nerecuperate si neplãtite în ultimii 2 ani. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationalã a Penitenciarelor (FSANP) cere demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetentã si actiuni ilegale si amenintã cu actiuni de protest în toate penitenciarele dacã ministrul Justitiei nu modificã Ordinul prin care acesta sustrage în forma continuatã, din buzunarele angajatilor, suma de 1,2 milioane de lei în fiecare lunã.

Anul trecut, la Vaslui, ministrul Toader promitea cã va plãti orele suplimentare

În decembrie 2017, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, venea la Penitenciarul Vaslui, pentru a discuta cu gardienii de aici, pentru refuzul lor de a se prezenta la serviciu, nefiindu-le plãtite orele suplimentare. Atunci, numai la nivel de Penitenciarul Vaslui, erau înregistrate peste 30.000 de ore suplimentare, pe anul 2017, în timp ce la nivel national se trecea de cifra de 1 milion de ore suplimentare nerecuperate. La Vaslui, Toader a sustinut cã 1000 de posturi vor fi scoase la concurs în 2018 și cã va plãti si orele suplimentare. Acum, iatã, s-a ajuns la un nou scandal, care nu se stie cum se va termina.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.