spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Orgoliosul primar de la Husi a fost obligat sã-si cearã iertare liberalilor în prezenta politistilor | VIDEO

- Advertisement -

Împãcare sub supraveghere

INCREDIBIL…La Husi s-a înregistrat o premierã în materie de jurisprudentã. Primarul urbei, Ioan Ciupilan a fost obligat de un magistrat sã îsi cearã scuze public, într-o sedintã de CL fatã de o consilierã din Opozitie pe care a jignit-o si a insultat-o în trecut. Mai mult fortat de împrejurãri, dar si de frica de a nu fi supendat, primarul a trebuit sã o facã. Dacã nu si-ar fi cerut scuze, primarul ar fi fost trimis în judecatã pentru «purtare abuzivã » si ar fi riscat o condamnare penalã, ce iar fi pus în pericol scaunul. Asã cã, orgolios cum îl stim, Ioan Ciupilan a scrâsnit din dinti si a dat citire în sedinta de ieri a Consiliului Local unei scrisori de iertare fatã de Cãtãlina Popa pe care deseori a arãtat-o cu degetul, acuzând-o cã i-a fãcut plângere la DNA. Iatã, asadar s-a încheiat prima parte a rãzboiului între cei doi care acum zece luni se gratulau cu expresii de genul «bãi, ce prost esti!» sau «animala dracului!»

Premierã în justitia huseanã. Un magistrat de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi a luat o decizie istoricã. Acesta l-a obligat pe primarul Husului sã-si cearã scuze public unei consiliere din Opozitie în cadrul unei sedinte de Consiliul Local. Pe 13 septembrie 2017, între primarul Ciupilan si consiliera localã Cãtãlina Popa a existat un schimb de replici foarte dur. S-au folosit expresii de genul «animala dracului», «nesimtit-o» s-au «Bãi, ce prost esti!». Totul a plecat de la o disputã politicã între combatantii a douã partide din CL, PSD si PNL, despre spargerea unor portiuni de asfalt, cerutã de Gaz Est. Enervat, primarul i-a spus consilierei din opozitie care conducea ostilitãtile, «cã a fost datã afarã de la BRD, cã a furat bani». Atunci s-a declansat mãcelul. Cãtãlina Popa i-a spus «Bãi, ce prost sunteti!», iar primarul a taxat-o brutal : «Bãi, nesimtit-o”. Acum a venit si scandenta. La 10 luni de la acel incident primarul a trebuit sã-si cearã scuze în prezenta unui politist care a consemnat totul într-un proces verbal. Ieri toti consilierii au fost surprinsi când primarul a intervenit înaintea citirii ordinii de zi spunând cã are o problemã si roagã consilierii sã-i acorde permisiunea sã intervinã. „Având în vedere cã s-a petrecut un eveniment neplãcut la o sedintã din trecut de CL, din cauza unor divagatii politice pe care le-am avut cu doamna consilier Cãtãlina Popa îmi cer scuze fatã de aceasta si regret ce s-a întâmplat atunci” a inceput primarul discursul impus de procuror. În salã, în acel momet era si un politist îmbrãcat civil, care consemna sârguincios declaratia primarului. La final chiar a întocmit un proces verbal semnat atât de primar, dar si de victimã, consiliera Cãtãlina Popa.

Cãtãlina Popa nu-i acceptã scuzele primarului

Cãtãlina Popa nu i-a acceptat scuzele primarului de nici un fel, dar a semnat ca sã fie iertat de procuror. Imediat dupã acea sedintã din 13 septembrie 2017, aceasta l-a dat în judecatã pentru insultã si calomnie, cerându-i daune morale de 100.000 de euro si i-a fãcut pe deasupra si o plângere penalã pentru «purtare abuzivã», acesta fiind considerat în aceptiunea consilierei liberale seful unei institutii, iar dânsa în subordine. Dacã procesul merge mai departe în instantele civile, pentru plângerea penalã a venit rezolutia. «Se sisteazã cercetarea penalã împotriva învinuitului Ioan Ciupilan, care este obligat sã plãteascã cheltuielile de judecatã si are termen ca în decurs de trei luni sã îsi cearã scuze public în cadrul unei sedinte de CL, consilierei locale ». Modul cum si-a cerut scuze nu a impresionat-o pe Cãtãlin Popa care a considerat tonul primarului ca fiind unul ofensastor . «A citit într-adevãr o hârtie prin care îsi cere scuze, dar a fãcut-o într-un mod alambicat. I-a dat apoi hârtia unui politist în civil care era în salã. Când sã plec din institutie un angajat din Primãrie m-a chemat în birou unde era acel politist si primarul si m-a pus sã semnez un proces verbal prin care domnul primar si-a cerut scuze în fata a 16 persoane. Totul a fost însã o mascaradã, un fel de a-si bate joc a doua oarã de mine, dar de fapt si-a bãtut joc chiar de el si de procurorul care a dispus sã îsi cearã scuze public” a declarat Cãtãlina Popa nervoasã. Cel mai probabil, având în vedere cum decurg ostilitãtile procesul din civil va merge mai departe.

IATA FILMUL SCANDALULUI DIN SEPTEMBRIE 2017 DINTRE PRIMARUL IOAN CIUPILAN SI CONSILIERA, CATALINA POPA

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.