spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Caravana SMURD “Fii pregãtit” poposeste la Vaslui | FOTO

- Advertisement -

ACTIVITATE….Vasluienii interesati sunt asteptati, sâmbãtã, 14 iulie, în zona Sãlii Polivalente a Sporturilor din municipiul Vaslui, între orele 10.00 – 19.00 si duminicã, în Piata Tricolorului din municipiul Husi, sã întâmpine Caravana SMURD “Fii pregãtit”. În ambele zile, personalul ISU Vaslui va organiza cursuri de pregãtire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor în situatii de urgentã.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundatii, incendii) si modul în care populatia se poate pregãti pentru a le face fatã.

Centrul mobil are o salã de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientã a cursantilor. Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregãtit!” porneste la drum, pentru cursuri de instruire a populatiei. În urmãtoarea lunã, Caravana va ajunge în 4 localitãti. Cei care doresc sã participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregãtit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD, unde se gãseste calendarul deplasãrilor pânã în luna decembrie. În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri si a ajuns în 77 de localitãti. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici si formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numãrul total al beneficiarilor se ridicã la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate si stiu sã reactioneze mai bine în fata unei situatii de urgentã. Caravana constã ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor în situatii de urgentã. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o salã de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientã a cursantilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor. Caravana „Fii pregãtit” va pleca din Cluj Napoca si va parcurge întreaga tarã, oprindu-se atât în marile orase, cât si în zonele rurale. Participantii vor putea urmãri filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgentã si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã, iar cursul va contine si o parte practicã interactivã, ȋn care vor fi prezentate mãsurile de prim-ajutor de cãtre un paramedic SMURD, precum si demonstratii de stingere a incendiilor. Cursurile de instruire medicalã se adreseazã atât populatiei, cât si profesionistilor din cadrul sistemului de urgentã si sunt sustinute de formatori specializati, angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentã. „Dezastrele afecteazã toate segmentele de populatie, dar nu pe toatã lumea în mod egal. UNICEF estimeazã cã în jur de 50-60 la sutã dintre cei afectati de un dezastru sunt copii. Este important ca aceastã campanie sã se adreseze în principal copiilor, deoarece acestia îsi pot influenta în mod pozitiv pãrintii prin ceea ce învatã. Studiile au arãtat cã un copil care a trecut printr-un astfel de program educativ este mai putin afectat în cazul în care trãieste pe viu un dezastru”, a declarat dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.