REZULTATE… La nivelul municipiului Husi, în urma repartizãrii computerizate, Colegiul National “Cuza Vodã” Husi colectioneazã, ca de fiecare datã, copiii cu mediile cele mai mari. Profilul Matematicã-Informaticã rãmâne cel mai bine cotat, cu ultima medie de admitere 8,87. Cea mai micã medie de admitere se înregistreazã la profilul “Filologie”, 7,13, la micã distantã de profilul “Stiinte Sociale”, cu 7,24. Colegiul Agricol nu si-a completat toate locurile oferite, iar cea mai micã medie de admitere este de 3,18. De altfel, trei din cele cinci profiluri ale institutiei, are admisi elevi cu medii sub 5,00. Este vorba despre “Protectia Mediului”, “Agriculturã” si “Mecanicã”. Cea mai mare medie de admitere de la Colegiul Agricol este de 8,23 si apartine unui elev de la Scoala din Cretestii de Sus.
Cea mai mare medie de admitere de la nivelul municipiului Husi apartine profilului “Matematicã – Informaticã”, de la Colegiul National “Cuza Vodã”. Este vorba despre 9,98, media elevei Aeloaiei Denisa, de la Scoala Stãnilesti, care a reusit sã ia 10,00 pe linie, la Evaluarea Nationalã. În aceeasi clasã sunt alti 27 de copii, cu medii foarte bune, peste 9,00, doar trei elevi au cu putin sub aceastã medie. Cele trei clase de “Stiinte ale Naturii” s-au completat si ele, prima intratã fiind o elevã cu 10,00 pe linie. Este vorba despre Adelina Paula Petrea, de la Scoala “Mihail Sadoveanu”. Ambele clase de Filologie si-au completat locurile, ultima medie de admitere fiind 7,13, iar prima, 9,07. Profilul “Stiinte Sociale” a fost ales de 28 de copii, cu medii de admitere între 7,24 – cea mai micã si 9,41, cea mai mare. Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” are cea mai mare medie de admitere la profilul “Economic”, 8,32. La profilul “Industrie Alimentarã”, prima medie de admitere este 6,65. La “Mecanicã”, “Agriculturã” si “Protectia Mediului” au reusit sã intre si multi copii cu medii sub 5,00, ceea ce va constitui o provocare pentru dascãlii acestei scoli.
Contestatiile la Bacalaureat, surprize plãcute!
Tot ieri s-au publicat si rezultatele în urma contestatiilor la Bacalaureat, iar vestea bunã este cã a crescut promovabilitatea. Iatã, de pildã, la Colegiul National “Cuza Vodã”, doi elevi din cei patru picati initial, au luat Bac-ul. Unul dintre ei este chiar elevul bolnav, de la Bunesti Averesti, care a sustinut examenul în conditii mai deosebite. El a fãcut contestatie la Limba Românã, unde, de la 5,20, cât avea initial, a primit nu mai putin de 7,60. Si la Colegiul Agricol, contestatiile au îmbunãtãtit promovabilitatea. Dacã, initial, erau doar 53 de promovati, în urma recorectãrii, sunt 61 de elevi norocosi, cu Bac-ul luat. Si la Seminarul Teologic, situatia a fost îmbunãtãtitã. Încã un elev, din rândul celor trei picati initial, a luat examenul, în urma solutionãrii contestatiilor. Nu acelasi lucru s-a întâmplat la liceul “Ioan Corvan”, unde doar doi din cei 16 respinsi, au depus contestatii, fãrã sorti de izbândã, însã.