spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

RC Bârlad va evolua într-o nouã competitie

- Advertisement -

SCHIMBÃRI… Singura echipã care mai reprezintã judetul nostru în competitiile nationale, RC Bârlad, va avea parte de un viitor sezon competitional care se va desfãsura într-un nou format.

Divizia Nationalã de Seniori (DNS) la rugby, al doilea esalon valoric al tãrii, în care gruparea bârlãdeanã evolueazã de ani buni, va suferi modificãri importante în componenta sa. Decizia a fost luatã de Biroul Federal al Federatiei Române de Rugby (FRR) si implicã toate competitiile de seniori organizate sub egida acesteia. Punctul cel mai interesant al sedintei a fost decizia de a comasa Divizia Nationalã (esalonul 2) cu Divizia A (esalonul 3) într-o singurã competitie, care va aduna la start 12 echipe. Formatul noii competitii care începe în toamnã va fi stabilit de comun acord între cluburile participante si Departamentul Competitii al FRR, deocamdatã existând douã variante aprobate din cele trei propuse initial.

Varianta 1: RC Bârlad în Grupa Centru Sud

Prima variantã luatã în calcul o reprezintã constituirea a douã grupe. Din prima grupã, denumitã si Grupa Centru Nord ar urma sã facã parte urmãtoarele cluburi: Gura Humorului, CSM Suceava, CS Stiinta Petrosani, CS Poli Iasi, CS Mãnãstur si CSUAV Arad. Echipa bârlãdeanã de rugby ar urma sã facã parte din grupa a doua, denumitã Grupa Centru Sud, alãturi de RC Grivita, CS Sportul, CS Nãvodari, RCM Galati si CSM Sibiu.

Varianta 2: Campionat national

A doua variantã luatã în calcul o reprezintã organizarea unui campionat national, în care toate cele 12 echipe enumerate mai sus ar urma sã joace între ele, pe sistem tur-retur. Competitia se va desfãsura pe o perioadã de 22 de saptãmâni. Sezonul celui de-al doilea esalon valoric va debuta cu un Campionat de Rugby 7 DNS pentru care sunt preconizate a se disputa 3 etape pe 25 august, 01 septembrie si 09 septembrie. Locatiile urmeazã a fi stabilite dupa înscrierea echipelor si dorinta acestora de a organiza aceste etape.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.