spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Continuã scandalul la AJF Vaslui

- Advertisement -

Alegeri AJF Vaslui

ZARVÃ… Nici nu s-a uscat bine cerneala pe dosarele candidatilor si iatã cã sãbiile au si fost scoase din teacã. Ciomaga de la Prefecturã si Mircea Stãnisteanu au fãcut contestatie si sperã sã obtinã dreptul de a participa la alegerile AJF Vaslui de pe 17 iulie. Acestia îl acuzã pe Bogdan Gheorghitã cã face „o golãnealã pe fatã”, iar Mircea Stãnisteanu este hotãrât sã-l dea în judecatã.

Alegeri cu scandal la AJF Vaslui. Dupã decizia de a respinge dosarele lui Mircea Stãnisteanu si Dumitru Ciomaga, presedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghitã a devenit tinta unor atacuri dure, lansate de Stãnisteanu si Ciomaga. Fostul presedinte al AJF Vaslui, Mircea Stãnisteanu sustine cã i se face o nedreptate si are tot dreptul sã candideze la functia de presedinte. „Ceea ce se întâmplã acum la AJF Vaslui îmi aduce aminte de epoca lui Teofil Iordachi, când el conducea destinele fotbalului vasluian. Mi s-a respins dosarul, dar am fãcut contestatie si sper sã pot participa. Dosarul meu este complet si am tot dreptul sã particip la alegerile de pe 17 iulie. Comisia de Validare a hotãrât cã recomandare si propunere nu înseamnã acelasi lucru. Mai nou ne jucãm si cu nuantele limbii române. Apoi, ei sustin cã nu am depus cazierul judiciar, dar stiu bine cã nu poti sã scoti mai mult de un cazier, iar în unul dintre dosare am prezentat o xerocopie cu mentiunea „conform cu originalul”, care se gãseste în celãlalt dosar, pentru cã am depus douã dosare, pentru functia de presedinte si pentru cea de vicepresedinte. De asemenea, Comisia de Validare a hotãrât cã am prezentat o adeverintã de la un club care nu este legalizatã la notar, dar atunci când este o conventie între cele douã pãrti nu mai trebuie legalizare de la notar”, a spus fostul presedinte AJF Vaslui, Mircea Stãnisteanu. Mai mult, Stãnisteanu îl acuzã pe Gheorghitã cã ascunde Statul AJF Vaslui si cã este incompatibil pentru functia de presedinte. „Am fãcut contestatie, iar în zilele urmãtoare astept rãspuns din partea noii comisii, care va reverifica dosarele de candidaturã. Nu înteleg de ce se face ascuns Statul AJF Vaslui pentru cã este un document public. Niciun membru afiliat nu stie ce se aflã în acel Statul, pentru cã Gheorghitã îl tine si nu vrea sã-l arate. În cel de-al doilea rând, Gheorghitã este politist si nu are dreptul sã se afle în aceastã functie si sã obtinã venituri. Am înteles cã are ceva scris de la ANI cã ar avea voie, atunci sã facã public cã are acceptul Agentiei Nationale de Integritate”, a adãugat Stãnisteanu.

„Dosarele noastre sunt în regulã”

Un alt candidat la presedintia AJF Vaslui este Dumitru Ciomaga, angajat al Prefecturii Vaslui si membru, în ultimii opt ani, în Comisia de Apel a AJF. Acesta sustine cã este „golãnealã pe fatã”, iar Gheorghitã a respins dosarele pentru cã altfel ar fi pierdut alegerile. „Dosarele noastre sunt în regulã. Se vede cã e o golãnealã pe fatã. I-a fost fricã sã aibã contracandidati în lupta pentru sefia AJF-ului. Stia cã va pierde alegerile, iar singura lui sansã era aceea de a-mi respinge dosarul. E pãcat pentru fotbalul vasluian pentru cã am vrut sã fac ordine. A pãcãlit câteva echipe, le-a dat câte un rând de echipament si douã mingi, si acu vrea sã fie din nou presedinte”, a declarat Dumitru Ciomaga.

Gheorghitã: „Nu e vina mea cã nu au stiut sã-si facã dosarele”

Presedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghitã, singurul candidat rãmas în cursa pentru un nou mandat de presedinte, spune cã nu are nicio vinã cã cei doi candidati nu au stiut sã-si facã dosarele asa cum prevede Statul AJF Vaslui. „E decizia Comisiei de Validare a dosarelor, nu e vina mea cã nu au stiut sã-si facã dosarele asa cum trebuie. În orice caz, chiar dacã ar fi candidat si câstigat, ambii ar fi fost în stare de incompatibilitate, pentru cã unul lucreazã la Prefecturã, iar celãlalt la Garda de Mediu. Ar fi putut rãmâne în functia de presedinte AJF Vaslui doar dacã ar fi renuntat la locul de muncã”, a declarat Bogdan Gheorghitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.