spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Hotãrârea „fãrã biciclete în centrul orasului” încinge spiritele între consilierii locali

- Advertisement -

HAI CU ABOLIREA…Hotãrârea care interzice accesul cu biciclete în centrul orasului încinge spiritele între consilierii locali. Liberalii vor încerca sã tragã un semnal de alarmã cu privire la absurditatea aceasteia, astãzi, în cadrul sedintei de Consiliu Local (CL). Motivul: „Hotãrârea Consiliului Local nr. 66/2009 este perimatã. Toti cei care îsi doresc într-un fel sau altul sã facã miscare trebuie încurajati, iar Primãria Vaslui este direct responsabilã de acest lucru”, explicã Tudor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui. La cum stim cã se desfãsoarã sedintele de Consiliu Local, suntem aproape siguri cã acest semnal de alarmã nu va avea niciun rezultat, pentru cã PSD-isti vor face, ca în multe alte cazuri, zid împotriva propunerilor liberalilor.

Reactia consilierilor liberali vine ca urmare a articolului de sãptãmâna trecutã despre sanctiunea contraventionalã primitã de un tânãr din Vaslui, pentru cã s-a plimbat cu bicicleta în Parcul Inspectoratului de Politie Judetean. Asta, desi alesii locali au dat asigurãri cã nimeni nu va fi sanctionat în baza aberantei Hotãrâri de Consiliu Local nr. 66/2009. „Precizarea trecutã în procesul verbal nu e completã. Mai trebuia scris cã a fãcut drifturi si a pus în pericol siguranta pietonilor. Doar în aceste conditii se dau sanctiuni, dacã circula linistit, nu exista nicio problemã. Mama bãiatului a fost astãzi (n.r. sãptãmâna trecutã) la noi, a vorbit cu politistii si i s-au explicat motivele pentru care a fost amendat. A înteles, pentru cã bãiatul mai are un avertisment si o amendã. Tânãrul si prietenii sãi erau în atentia noastrã de mai mult timp. Repet, problema nu a fost cã s-a plimbat cu bicicleta, ci cã a fãcut drifturi si a pus în pericol siguranta pietonilor. Nu veti auzi niciodatã cã cineva a luat amendã doar pentru cã a trecut prin parcul IPJ”, a explicat seful Politiei Locale.

Tudor Polak: „Acestã hotãrâre este perimatã”

In sedinta de CL de astãzi, liberalii vor încerca sã tragã un semnal de alarmã: „Stiu cã a trecut o sãptãmânã de când a apãrut acest articol, dar având în vedere cã joi 28 iunie 2018 este programatã sedinta ordinarã a Consiliului Local Vaslui ar trebui totusi tras un semnal de alarmã! Hotãrârea de Consiliu Local nr. 66/2009 interzice nu doar accesul cu biciclete în centrul orasului si în parcuri, dar si cu role sau animale de companie. Cred, cu tãrie, cã într-un municipiu care se doreste a fi cu adevãrat european, aceastã Hotãrâre a Consiliului Local nr. 66/2009 este perimatã. Toti cei care îsi doresc într-un fel sau altul sã facã miscare trebuie încurajati, iar Primãria Vaslui este direct responsabilã de acest lucru. Nu poti tu, Primãria Vaslui, sã adopti o Hotãrâre de Consiliu Local si apoi sã vii sã ne asiguri cã aceasta nu va fi pusã vreodatã în aplicare. Fals! Din articolul acesta reiese cã, în anul 2018, în municipiul Vaslui se poate lua amendã pentru mersul cu bicicleta”, explicã Tudor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.