spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

GRADUL ZERO: Vicepremierul Paul Stãnescu si ministrul Petre Daea vin la ziua comunei Stefan cel Mare

- Advertisement -

SURPRIZÃ…Doi ministri ai Guvernului Dãncilã vor veni, duminicã, la Cãntãlãresti, acolo unde se va organiza ziua comunei Stefan cel Mare. Petre Daea si Paul Stãnescu vor veni la ziua comunei, o zi de pios respect în memoria domnitorului Moldovei, care în urmã cu 514 ani, pe 2 iulie 1504, se stingea din viatã, dar si de bucurie pentru momentul Marii Uniri, eveniment pe baza cãruia se sãrbãtoreste în acest an Centenarul, în România. Niciunul din cei doi ministri nu a ajuns pânã acum la Stefan cel Mare, asa cã momentul va fi plin de emotii, crede primarul comunei, Mihai Moraru. Ziua comunei înseamnã, în acest an, atât praznicul pentru memoria domnitorului Moldovei, cât si sãrbãtorirea celor 100 de ani de la Marea Unire. Nu vor lipsi de la eveniment ansambluri si solisti cunoscuti din Republica Moldova, Fuego si Irina Loghin, dar si fanfara de la Valea Mare, astfel cã va fi muzicã pe toate gusturile, spune Moraru.

Toatã Moldova vine, duminicã, la Cãntãlãresti, acolo unde se va organiza ziua comunei, la vechiul pod, despre care se crede cã vine din vremurile de demult uitate. Doi ministri, cel al Agriculturii, Petre Daea, si cel al Dezvoltãrii Regionale, Paul Stãnescu, care este si vicepremier, au confirmat deja participarea la ziua comunei, o zi care se doreste a fi absolut specialã pentru miile de locuitori din toatã zonele Moldovei, care vor face deplasarea la Cãntãlãresti. Vor ajunge, totodatã, la Ziua Comunei Stefan cel Mare mai multi presedinti de Consilii Judetene din zona Moldovei, deputati si senatori, conducerea Consiliului Judetean, deci se anuntã de pe acum o desfãsurare de forte nemaivãzutã pentru o comunã vasluianã.

Gospodinele din toatã comuna, mobilizare fãrã precedent

Nu se stie numãrul exact al sãrmãlutelor care vor fi pregãtite de cãtre gospodinele din comunã, duminicã, însã sunt peste 40 de femei din toate satele care lucreazã în aceste zile la pregãtirea sarmalelor. „Gospodinele noastre culeg frunza de vie, în aceste zile, dupã care vineri si sâmbãtã se vor face pregãtirile pentru fierberea sarmalelor si împãrtirea lor la ziua comunei. Vor fi sarmale din care vor putea servi toti cei care vor veni la ziua comunei noastre, cu sigurantã”, a spus Mihai Moraru.

Oamenii din Stefan cel Mare se bucurã de prima ploaie mai serioasã

Pânã atunci, iatã cã peste comuna Stefan cel Mare a cãzut, luni seara, prima ploaie mai serioasã din acest an. Primarul spune cã, oarecum, ploaia a mai spãlat din supãrarea oamenilor, care au descoperit cã productia la grâu este foarte slabã. „Acesta este adevãrul, vom sãrbãtori ziua comunei noastre cu tristete în suflet, pentru cã nu am avut ploi, iar culturile au fost afectate. Dar, credem cã ne vom ridica la cerintele atâtor oficialitãti care ne vor trece pragul”, mai spune primarul Moraru. Surpriza totalã este un dans al panglicilor tricolore, interpretat de un ansamblu din comuna Gotesti, din R. Moldova, cu care primãria Stefan cel Mare este înfrãtitã. Nu va mai fi, ca la celelalte editii, o descãlecare a marelui voievod în mijlocul sãtenilor de la Cãntãlãresti, însã va exista o piesã de teatru, la care îsi vor aduce aportul artistii teatrului din Bârlad.

Iatã si mesajul primarului Moraru pentru toti cei care doresc sã vinã la ziua comunei!

„Duminicã,1 iulie, vã invitãm la „Ziua comunei Stefan cel Mare”! Sãrbãtoarea din acest an va fi dedicatã Centenerului si se va desfãsura dupã urmatorul program: începând cu ora 13.00, soborul de preoti va tine o slujbã în memoria marelui Voievod Stefan cel Mare, urmatã de sceneta realizatã de actorii Teatrului Victor Ion Popa. Aceasta va fi urmatã de un program special care va debuta cu dansul panglicilor tricolore, prezentat de invitatii nostri din Republica Moldova. Pe scenã vor urca, pe rând, artisti renumiti, precum Vitalie Dani, Ansamblul Plãiesii, Cosmina Adam, Fuego si Irina Loghin, Sidonia Hurdubaie, Adriana Ochisanu si Prisecaru Anicuta. Invitati la acest eveniment sunt: Ministrul Dezvoltãrii – dl. Paul Stãnescu, Ministrul Agriculturii – dl. Petre Daea si reprezentantii institutiilor din judet. Vã asteptãm cu drag!!! (nu vor lipsi delicioasele sãrmãlute pregãtite de gospodinele din comunã)”, este mesajul de pe Facebook al primarului Mihai Moraru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.