spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Rãzboi între pãrinti si profesori, izbucnit de la clasa specialã

- Advertisement -

CIRC ÎNTRE ELITE:

PLÂNGERE… Câtiva pãrinti care au copii la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui au reclamat cã, în urma participãrii la un test sustinut pentru formarea unei clase de-a V-a, profil intensiv-limba englezã, copiii nu le-au fost evaluati în mod obiectiv de cadrele didactice din comisie. Acestia au fost influentati de învãtãtorul de la clasã, care si-ar fi dorit ca elevii pe care i-a îndrumat în ultimii patru ani sã rãmânã în cadrul aceluiasi colectiv,din care fãcea parte inclusiv copilul sãu. Potrivit surselor noastre, învãtãtorul i-a asigurat pe pãrinti cã elevii lui sunt cei mai bine pregãtiti din scoalã si cã vor fi admisi în clasa în care se va studia intensiv limba englezã. Pe cele 30 de locuri disponibile, s-au înscris 54 de candidati. Convinsi de dascãl cã printre cei promovati vor fi si copiii lor, pãrintii au avut un soc când au vãzut cã cei mici nu au intrat în clasa specialã. De aceea, au tras concluzia cã le-au fost dezavantajati copiii. Alexandru Mîtã, inspector de limbi moderne, prezent la teste, a spus cã profesorii delegati au o mare competentã profesionalã si cã nu este nimic de reprosat organizãrii examenului.

La Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui au terminat cursurile patru clase de a IV-a, iar la examen, conform metodologiei, au putut participa toti elevii care trec în clasa a V-a din unitatea de învãtãmânt, dar si cei de la alte scoli din Vaslui. Nu doar faptul cã la aceastã clasã specialã se va învãta englezã intensiv a contat, dar si cã orele vor fi dimineata. Conform metodologiei noi în vigoare, din comisie nu mai pot face parte profesorii de la clasã ai copiilor participanti, asa cã a fost delegatã o comisie de la Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui. Pentru cã în aceeasi zi a fost examen si la aceastã unitate de învãtãmânt, elevii de acolo au fost evaluati de profesori veniti de la Scoala „Mihai Eminescu” Vaslui. Problemele au apãrut dupã ce unul dintre învãtãtorii din scoalã si-a dorit sã pãstreze unit si la gimnaziu colectivul pe care l-a îndrumat. Acesta a informat pãrintii cã nu trebuie sã îsi facã griji pentru cã au copiii bine pregãtiti si cã vor trece de examen cu brio. Socul a venit la aflarea rezultatelor. Supãrati cã nu au fost promovati si copiii lor, unii pãrinti au cerut sã le vadã testele. Altul, mai vocal, a dorit sã vadã video-ul de la proba oralã, pe care o contesta. Potrivit directorului de la Scoala nr. 6, acest lucru nu a fost posibil, fiind interzis de metodologie. „Conform metodologiei Ministerului Educatiei, se puteau depune contestatii la proba scrisã, dar proba oralã nu se contestã. Noi am respectat procedura. Au fost 54 de copii, din toate cele patru clase, pe 30 de locuri, cu totii buni, dar la final au intrat cei mai buni. Ei au venit sã depunã contestatie, au vrut sã îsi vadã lucrãrile si le-au vãzut, totul a fost transparent. Eu nu am nimic sã îmi reprosez si nici celor douã doamne profesoare care au fost numite prin decizie si care sunt cadre didactice cu experientã”, a declarat Doina Lauriana Cocuz, directorul Scolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Vaslui.

„Nu este nimic de reprosat organizãrii acestui examen”

„Examenul s-a derulat conform procedurilor în vigoare si pânã la etapa contestatiilor, inclusiv, toate etapele s-au desfãsurat asa cum trebuie. Noi am monitorizat în permanentã situatia si am consiliat, dacã au apãrut momente delicate, directiunea scolii cum sã procedeze. Nu comentez rezultatul examenului în niciun fel, pentru cã am desemnat o comisie de profesori competentI, care au experientã în evaluãri de diferite feluri si o mare competentã profesionalã. Din punctul nostru de vedere, nu este nimic de reprosat organizãrii acestui examen”, a declarat Alexandru Mîtã, inspector de limbi moderne.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.