spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„OUR DAILY BREAD” – un proiect Erasmus+ în derulare la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni

- Advertisement -

PÂINEA, OBIECT DE STUDIU… Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni, implementeazã în perioada 01.09.2017 – 30.04.2020, proiectul de parteneriat strategic în domeniul scolar, cu titlul „Our daily bread”, finantat de Comisia Europeanã, prin Programul Erasmus+. Proiectul este realizat în parteneriat cu: Gymnasium Wendelstein din Germania (coordonatorul parteneriatului), Istituto Tecnico Commerciale „Vitale Giordano” din Italia si IES „Clara Campoamor” din Spania. Scopul proiectului este îmbunãtãtirea competentelor lingvistice si interculturale ale elevilor prin studierea în comun a unui produs necesar zilnic si anume: Pâinea.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunãtãtirea competentele lingvistice, interculturale si sociale ale elevilor; îmbunãtãtirea cunostintelor si abilitãtilor economice si tehnologice, orientate spre practicã, prin studierea pâinii sub diferite aspecte: legãtura cu agricultura, profesii si locuri de muncã, stiinta si marketingul din spatele ei, obiceiuri si traditii care o înconjoarã; promovarea integrãrii digitale a tuturor participantilor. Elevii din grupul tintã participã la activitãti în care studiazã pâinea din mai multe puncte de vedere: semnificatia culturalã si religioasã, aspecte agro-ecologice ale cultivãrii grâului, tehnologii de fabricatie a pâinii, Pâinea – marcã regionalã si altele. Multe dintre activitãti se desfãsoarã în laboratorul de patiserie al scolii, dotat cu toate echipamentele si utilajele necesare realizãrii unor produse de panificatie aspectuoase si foarte gustoase.

În luna octombrie 2017, a avut loc prima reuniune transnationalã de proiect, în Bitonto, Italia. Au participat prof. Aurora Hulutã – coordonatorul proiectului si prof. Francisca Purice. S-au discutat probleme organizatorice la nivel de management de proiect si s-au planificat activitãtile, conform formularului de candidaturã. În luna aprilie 2018 a avut loc prima activitate transnationalã de învãtare, la scoala partenerã din Germania, la care au participat 5 elevi (Ciobanu Elena, Chelaru Iasmina, Enache Elena, Fortu Elena si Ursu Elena) si douã cadre didactice (prof. Filiutã Gina si prof. Cârnu Irina). Au avut loc activitãti de lucru la produsele finale, în echipe multiculturale, participarea la ore, vizite de studiu la Universitatea de stiinte Aplicate din Triesdorf – departamentul agriculturã si industrie alimentarã, mori si fabrici de pâine, degustarea diferitelor tipuri de pâine din zonã, realizarea unor produse de panificatie, searã culturalã cu dansuri traditionale din fiecare tarã. A fost o experientã extraordinarã iar participantii s-au întors cu amintiri de neuitat si cu o multitudine de informatii.

„Urmãtoarea activitate de învãtare va avea loc în scoala noastrã, în luna octombrie 2018. Elevii din grupul tintã sunt foarte încântati de activitãtile proiectului si în aceastã perioadã lucreazã, în colaborare cu elevii din scolile partenere, la produsele finale: o colectie de materiale în format digital si site-ului proiectului.”, a precizat coordonatorul proiectului, prof. Aurora Hulutã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.