spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Preasfintitul Ignatie: „Întemeiatã-vã credinta pe stânca faptelor bune!”

- Advertisement -

SFINTIRE…Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a sãvârsit la sfârsitul sãptãmânii trecute, slujba de sfintire a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” si „Sfântul Vasile cel Mare” din parohia Parpanita-Negresti, protopopiatul Vaslui. Ierarhul Husilor a explicat cu acest prilej fiecare moment al slujbei de sfintire, prezentând principalele întelesuri care se desprind din cele trei Evanghelii citite. Pe podiumul special amenajat a fost sãvârsitã apoi Sfânta Liturghie. În cuvântul de învãtãturã rostit cu acest prilej, Pãrintele Episcop Ignatie a vorbit despre puterea credintei în fata încercãrilor vietii.

„Sufletul omului este ca o casã ce are nevoie sã-si întemeieze credinta pe stânca faptelor bune. Si faptele sã devinã cele care sã nu te clinteascã indiferent de încercãrile din viata ta. Noi, când vin încerãrile, când trãim momente de cumpãnire sufleteascã, de rãscruce, foarte usor ne pierdem credinta, cârtim, ne revoltãm împotriva lui Dumnezeu si cerem socotealã, de ce ni se întâmplã aceste lucruri. În momentul în care ne clãtinãm în credintã în timpul unei încercãri, în momentul în care refuzãm sã mai credem în Dumnezeu în urma unei încercãri, atunci suntem la fel ca omul care si-a clãdit casa pe nisip.”, a spus pãrintele Ignatie.

De asemenea, Preasfintia Sa a îndemnat pe cei prezenti sã înteleagã credinta ca fiind darul lui Dumnezeu. „Ca sã poti rãmâne neclintit în fata puhoaielor de încercãri ale acestei vieti, trebuie sã ai o credintã puternicã, sã fie întemeiatã în Hristos si sã fie darul Lui, nu doar un rod al convingerilor proprii. Trebuie sã trãim credinta ca pe un dar al lui Dumnezeu si ca pe o fortã care ne poate ajuta sã depãsim toate încercãrile care fac parte inerent din viata noastrã. Întemeiatã-vã credinta pe stânca faptelor bune! Este nevoie ca în viata ta de zi cu zi, în cele mai mici gesturi ale tale, sã fie imprimatã credinta în Hristos, încât cel de lângã tine sã te recunoascã drept omul lui Dumnezeu. Noi nu reusim sã avem o corespondentã deplinã între ceea ce trãim si ceea ce spunem. Vorbim foarte mult, dar facem foarte putin. Este o inflatie a cuvântului în toate straturile vietii sociale. Toti vorbesc foarte mult, însã cuvintele lor nu au acoperire în experienta lor de viatã” a rostit Preasfintia Sa. Pentru osteneala depusã la ridicarea noii biserici din Parpanita, pãrintele paroh Mihai Paraschiv Vasilicã a primit rangul de iconom stavrofor. De asemenea, persoanele care s-au evidentiat în sustinerea lucrãrilor au primit Distinctia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, respectiv Distinctia „Sfânta Mucenitã Chiriachi” din partea Episcopiei Husilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.