spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Viitori medici: Andrei, Andreea si Adina, selectati de UMF pentru scoala de varã

- Advertisement -

MEDICINÃ…Trei elevi de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, colegi de clasã, au fost selectati pentru a participa la Junior Summer Med School. Este vorba despre o tabãrã de varã, organizatã de Universitatea de Medicinã si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. Aceasta se adreseazã tinerilor de clasa a XI-a ce doresc sã urmeze o carierã medicalã, mai exact acestia pot alege între Facultatea de Farmacie, Medicinã Generalã sau Medicinã Dentarã. Locurile sunt limitate, concurenta este acerbã, din toatã tara, la fiecare specializare, fiind acceptati câte 26 sau 27 de elevi. Tocmai de aceea, faptul cã Andrei Bordeianu, Andreea Agheorghiesei si Adina Munteanu, cu totii olimpici, au fost selectati, este un semn cã Vasluiul are elevi valorosi. Tabãra de varã va avea loc în perioada 19 iulie – 1 august.

Andrei Bordeianu este elevul care în fiecare an se calificã la Olimpiada Nationalã de Fizicã. De asemenea, a obtinut o medalia de bronz la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene. Andreea Agheorghiesei este pasionatã de matematica, reprezentând judetul la etapa nationalã a acestei olimpiade mai multi ani la rând. Adina Munteanu a mers la naționalã la Sanitarii pricepuți, în 2015 a luat locul 3, în 2016 a luat mențiune, iar sâmbãtã a participat la etapa judeteanã. De asemenea, este voluntar la Crucea Rosie. “Am aflat de JSM acuma doi ani de la Mihnea Dima, un prieten care e cu doi ani mai mare decât mine. Atunci era în clasa a XI-a. Mi-a zis cã dupã doi ani, când va fi el anul întâi si eu a XI-a, sã aplic si eu, pentru cã este o experiențã de neuitat. Si am aplicat, am luat la secția Medicina generalã. N-am dat niciun test, a trebuit doar sã scriu o aplicație, sã am o recomandare de la un profesor – mi-a fãcut-o doamna Romascu Gianina, profesoara mea de biologie – si sa le dau în format PDF 10 diplome de ale mele. Am asteptãri mari pentru cã vreau sã învãt cât mai multe chestii legate de medicinã. Mi se pare foarte interesant domeniul”, a declarat Andrei Bordeianu.

“Voi afla multe lucruri noi si interesante din domeniul medical ”

“Eu am ales sã aplic la Medicinã generalã întrucât aceasta este specializarea pe care vreau sã o urmez dupã terminarea liceului. De ce am ales sã aplic la JSM? Ei bine, Facultatea de Medicinã si Farmacie <<Iuliu Hatieganu>> din Cluj este în momentul de fatã una dintre cele mai bune universitãti de medicinã din tarã si printre singurele care îmi pot asigura o dezvoltare cât mai bunã în ceea ce priveste o viitoare carierã medicalã. As vrea sã aplic pe viitor la aceastã universitate, însã nu sunt pe deplin hotãrâtã, motiv pentru care aceastã tabãrã reprezintã ocazia perfectã pentru a lua decizia finalã. Legat de asteptãrile pe care le am de la aceastã tabãrã, pot spune cã în general încerc sã nu am asteptãri, însã sunt aproape sigurã cã JSM va fi o experientã în care voi afla multe lucruri noi si interesante din domeniul medical, voi vedea ce înseamna mai exact viata de student si îmi voi face noi prieteni alãturi de care voi putea crea câteva amintiri plãcute.”, a declarat Adina Munteanu.

“Vreau sã mã acomodez cu atmosfera UMF”

“Am ales sã mã înscriu la aceastã scoalã de varã pentru a mã acomoda putin cu atmosfera <<UMF>>. Având în minte douã variante foarte solide de facultãti (matematicã si medicinã, n.r.), vreau sã vãd ce presupune fiecare. Am intrat pe sectiunea de medicinã dentarã, cu toate cã cea pe care as dori sã o urmez este cea de medicinã generalã. Mã bucur mult cã sunt si doi colegi de ai mei, cred ca orasul Cluj-Napoca va fi mai interesant cu ei!”, a declarat Andreea Agheorghiesei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.