PROIECT…Vasluianul Radu Costantin Ifrosã a creat Scoala Invers, în care totul este pe dos, adicã nota 2 este un prilej de bucurie, iar nota 10 – de supãrare. Vorbim, desigur, de un proiect online, mai precis un vlog menit sã le arate adolescentilor cum ar fi dacã lucrurile în viatã ar fi invers.
Radu este cunoscut si pentru numerele de teatru, magie si mentalism, participând chiar la „Românii au talent”. Acum este unul dintre cei mai apreciati vloggeri. „Canalul YouTube a început dintr-o glumã. Am zis sã facem un video pentru comunitatea noastrã de magicieni intitulat „5 Pasi: Cum sã devii mentalist”. Eu atunci aveam un partener, dar între timp ne-am despãrtit, iar ãla a fost primul video pe canal. A început sã-mi placã si l-am fãcut si pe urmãtorul, si pe urmãtorul… si iatã-mã aici!”, spune Radu în cadrul unui interviu acordat celei mai importane platforme de strategii online pentru celebritãtile din România – Hit Yourself Consulting.
„Am încercat sã mã pun în locul elevilor si sã-mi amintesc cum eram eu când eram la liceu”
Ideea proiectului „Scoala invers” i-a venit dupã ce a creat un video cu acelasi nume, fiind curios sã vadã cum ar arãta lumea pe dos. „Fãrã sã-mi dau seama, atunci mi-am creat conceptul serialului. Acela a fost doar un video de sine stãtãtor. M-am gândit: cum ar arãta lumea dacã totul ar fi fix pe invers, adicã nota 2 sã fie o notã bunã? Dar dupã ce am postat acel video, am abandonat ideea. Apoi m-am gândit ce-as putea sã fac si-am zis sã fac ceva despre scoalã, cã e un subiect foarte „la modã”. Pe copiii care stau pe YouTube zilnic îi preocupã cel mai mult scoala. Atunci mi-am amintit de video-ul cu „Scoala Invers” si-am zis cã asta e! Asta trebuie sã fac! Am avut noroc cu music-vine-urile, m-au propulsat foarte mult. Nu e chiar „noroc”, cã tot eu le-am gândit si le-am creat, dar am avut noroc sã nu mai facã nimeni lucrul ãla, sã nu mai facã nimeni nici dupã mine, pentru cã oricine s-ar fi apucat dupã, ar fi zis lumea cã Radu face deja asta! Eu am început la fel, cu sketch-uri si dupã aia, tot din gresealã am descoperit si music vine-urile. Voiam sã postez si am zis cã-mi trebuie ceva care sã se monteze repede, sã nu-mi ia mult timp. Si am fãcut video-ul ãla, „Carla’s Dreams la scoalã„. Ãla a fost primul. Am încercat sã mã pun în locul elevilor si sã-mi amintesc cum eram eu când eram la liceu. Eu atunci eram mai „smecheras”, adicã am si învãtat, dar am si fãcut foarte multe prostii si practic îmi amintesc cam ce-mi doream eu sã se-ntâmple atunci si cum erau lucrurile, dramele de pe atunci cu fetele, cu prietenii si, practic, pentru mine a fost usor, pentru cã am si trãit mare parte din chestiile astea. Pentru mine s-au întâmplat si acum practic trebuie doar sã le redactez si sã le înfloresc putin. În principiu, inspiratia vine de la mine, din trãirile mele. Pur si simplu stau si-mi imaginez cum ar fi tare sã se-ntâmple în situatia aia.
Oricum, încerc sã mã rezum la chestii cât se poate de generale, adicã, de exemplu, dacã eu am vândut treninguri la scoalã sã zicem, sunt putini copii care vând treninguri la scoalã, dar sunt multi copii care iau un 4. Sunt multi copii care se-ndrãgostesc de-o tipã. Chestii cât de cât generale, care se aplicã la toatã lumea. Sã se identifice oamenii, cam despre asta e vorba”, explicã Radu.