spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vasluieni atacati de roiuri agresive de viespi!

- Advertisement -

ÎNTEPAT…Roiuri de viespi agresive provoacã panicã, de câteva sãptãmâni, în municipiul Vaslui. Dupã ce sãptãmâna trecutã o vasluiancã ne-a semnalat cã a fost atacatã de aceste insecte, pe strada Feroviari din Garã, ieri, un alt vasluian a sunat la redactie pentru a se plânge de agresivitatea lor. Bãrbatul spune cã a fost întepat de mai multe viespi care au iesit din cutia postalã din fata Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Pentru ca nimeni sã nu mai treacã prin ce a trecut el, vasluianul a pus mâna pe telefon si a sunat la Pompieri, Garda de Mediu, Postã, Primãrie însã nicio institutie nu s-a grãbit sã rezolve cazul. “M-au trimis de la unii la altii, spunându-mi cã ei nu au costume pentru asa ceva. Dar stau si mã întreb, dacã în locul meu era un copil sau o persoanã în vârstã, tot asa reactionau?” se întreabã Costel Rãchitã, victima viespilor.

Din cauza temperaturilor ridicate, mai multi vasluieni au fost atacati, în ultima perioadã de viespi sau albine. Cel mai recent caz este al unui vasluian care a fost întepat de mai multe ori în timp ce încerca sã introducã o scrisoare în cutia postalã. “Acum douã sãptãmâni am pus o scrisoare în cutia postalã din fata spitalului. În momentul când am introdus plicul, au iesit mai multe viespi afarã. Ieri dimineatã am pus din nou o scrisoare, numai cã de data asta m-au atacat. Faptul cã m-au întepat nu e o problemã pentru cã nu sunt alergic sau anafilactic, dar poate fi atacat un copil, o persoanã în vârstã. Mi-am zis sã fac o faptã bunã si sã anunt cazul”.

Trimis de la Ana la Caiafa de institutiile statului

Încercarea acestuia de a preveni astfel de incidente nu a avut mare succes în rândul autoritãtilor statului si asta pentru cã niciuna dintre ele nu avea în dotare costume si instrumente cu care sã neutralizeze insectele. “Prima datã am sunat la pompieri pentru cã, din ce am mai vãzut, ei rezolvã astfel de cazuri, plus cã era pe domeniul public. Mi-au zis cã nu e problema lor, cã nu au costume pentru asa ceva. Mi-au zis sã sun la un apicultor. Le-am urmat sfatul si am sunat un prieten de familie despre care stiam cã se ocupã de albine. A început sã râdã de mine. A zis cã nu e de datoria lui sã curete de viespi acea cutie postalã. Am telefonat la postã. Mi-au zis, la fel ca pompierii, cã nu au ce face, cã nu au în dotare costume pentru asa ceva. M-au îndrumat cãtre Protectia Mediului. De acolo m-au directionat cãtre Garda de Mediu. O doamnã de la Garda de Mediu mi-a spus sã sun la Primãrie. De la Primãria Vaslui mi s-a zis cã, într-adevãr, se ocupã cu dezinfectia si dezinsectia, dar pentru ei insecte înseamnã doar cãpuse si tântari”, a mai spus vasluianul. Vãzând cã încercarea de a face o faptã bunã nu are sorti de izbândã, acesta a avut puterea sã facã haz de necaz. “Pentru mine, pretul scrisorii a fost 4 lei, cât am dat pe timbru, si câteva întepãturi de viespi”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.