spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Preasfintitul Ignatie cãtre preoti: “dacã noi trãim în chip mincinos, atunci devenim niste lupi îmbrãcati în haine de oaie si-i ducem în eroare pe toti credinciosii nostri”

- Advertisement -

ÎNTÂLNIRE…Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor a sãvârsit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfintii Împãrati Constantin si Elena” din Bârlad, cu prilejul întrunirii preotilor din protopopiatul Bârlad la conferinta semestrialã. În cuvântul de învãtãturã rostit cu acest prilej, Preasfintia Sa a vorbit despre vocatia preotului si a crestinului, în general, de a fi vestitor si împlinitor fidel al voii lui Dumnezeu.

„Noi toti putem fi profeti sau proroci ai lui Dumnezeu, mai cu seamã noi, cei care suntem chemati la slujirea Lui: episcopii, preotii si diaconii, avem aceastã chemare, de a deveni profeti într-o lume în care toti ignorã voia lui Dumnezeu si nu vor sã o cunoascã, nu vor sã si-o asume. Dacã noi nu reusim sã transmitem ce înseamnã voia lui Dumnezeu lumii acesteia, care are atâta nevoie de echilibru, care are nevoie de directie înspre Împãrãtia lui Dumnezeu, atunci suntem niste proroci falsi. Devenim proroci falsi atunci când existã o neconcordantã, o discrepantã, o prãpastie enormã, între ceea ce învãtãm si ceea ce facem noi ca preoti, ca episcopi. Putem avea o trãire mincinoasã, în sensul cã noi putem sã propovãduim despre iertare, în fata Altarului, dar sã nu-l iertãm pe fratele nostru. Putem sã vorbim despre dãruire, despre slujirea integralã a lui Hristos, când pe noi de fapt, ne intereseazã banii”, a precizat Preasfintitul Ignatie.

De asemenea, Preasfintitul Ignatie a atras atentia asupra faptelor de zi cu zi, care oglindesc adevãrata atitudine interioarã. „Fiecare gând al tãu, fiecare simtire a ta sã fie brãzdatã de prezenta lui Dumnezeu. Si în felul acesta, tot ceea ce faci tu nu este altceva decât o exprimare a disponibilitãtii tale pentru Dumnezeu. Cu alte cuvinte nu mai existã timpul tãu, ci existã timpul lui Dumnezeu, în tot ceea ce faci tu. Noi vorbim despre slujirea aceasta, ca preoti, ca episcopi, si nouã ne este greu sã-L slujim pe Dumnezeu, ne este greu sã venim la Liturghie, ne este greu sã ne rugãm putin mai mult! Acesta este un semn cã nu-l iubesti pe Dumnezeu, si ai o trãire mincinoasã în tot ceea ce faci tu. Cu alte cuvinte, esti ca unul dintre profetii acestia mincinosi, falsi, despre care vorbeste Dumnezeu – Omul, Iisus Hristos, atât de minunat: „Dupã roade îi veti cunoaste”. Domnul Hristos, în Evanghelia de astãzi, este Cel care ne trage acest semnal de alarmã cã poti sã fii ”un lup îmbrãcat în haine de oaie”. Este o imagine, o metaforã minunatã, pe care numai Dumnezeu o poate folosi. Si dacã noi trãim în chip mincinos, si nu ne rugãm, nu facem bine, nu slujim dezinteresat, atunci devenim si noi toti: episcopii, preotii, niste lupi îmbrãcati în haine de oaie si-i ducem în eroare pe toti credinciosii nostri.”, a spus Episcopul Ignatie

Întâlnirea Ierarhului Husilor cu preotii din protopopiatul Bârlad a continuat în sala de sedinte a Protopopiatului, unde a fost sustinut referatul cu tema „Contributia slujitorilor bârlãdeni, vasluieni si huseni la Marea Unire din 1 decembrie 1918” de cãtre preotul Daniel Martin de la parohia Corodesti. În partea a doua a conferintei au fost discutate mai multe aspecte de ordin pastoral si administrativ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.