spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Paula si Andreea, sefele de promotie de la “Vasile Alecsandri” si “Dimitrie Cantemir”

- Advertisement -

AMBITIOASE…Cotidianul Vremea Nouã continuã campania de promovare a elevilor care fac cinste Vasluiului. Astãzi prezentãm alte douã sefe de promotie de la gimnaziu, eleve care s-au remarcat la olimpiadele si concursurile scolare si care promit mult pentru viitor. Este vorba despre Paula Dobândã si Andreea Cãpitanu. Paula este absolventã a Scolii Gimnaziale “Vasile Alecsandri”, cu media 10, pasionatã de francezã, dans, lecturã. Are un vis frumos: vrea sã devinã medic. A doua elevã este prima de la Scoala Gimnazialã “Dimitrie Cantemir”, cu media 9,99, pasionatã de limba si literatura românã, istorie, chimie, dar si de muzicã. Andreea reprezintã cu mândrie mediul rural, având domiciliul în Tanacu, iar visul ei este sã studieze, peste câtiva ani, Farmacia. Cititi mai multe informatii în rândurile urmãtoare.

Paula Dobândã, eleva de 10 de la Scoala Gimnazialã “Vasile Alecsandri”, vrea sã studieze la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” din Iasi, profil real, specializarea Stiintele naturii, deoarece considerã ca acest profil o poate ajuta sã-si îndeplineascã visul de a urma cursurile Facultãtii de Medicinã. “Multumitã unui colectiv minunat de profesori si sustinerii familiei, am terminat clasele gimnaziale cu media generalã 10. Pot spune cã matematica a fost una dintre cele mai dificile materii, fiind nevoitã sã-i acord mult timp suplimentar.”, a declarat Paula. În schimb, alte discipline i-au trezit interesul în mod deosebit, iar rezultatele bune nu au întârziat sã aparã. “Limba francezã a fost o materie pentru care am fãcut o pasiune, în mare parte datoritã doamnei profesor Lupu Oana. Aceastã pasiune coroboratã cu multã muncã mi-a adus rezultate de care sunt mândrã: mentiune la Olimpiada Nationala de Limba Francezã în anul 2017 si locul I la Olimpiada Judeteanã de Limba Francezã în anul 2018”, a mai declarat sefa de promotie. Studiul intens a presupus anumite sacrificii, însã a gãsit timp si pentru activitãti recreative. “Timpul liber a fost de multe ori limitat, de aceea am încercat sã îl fructific cât mai bine. Cititul, muzica si dansul sunt activitãtile care mã ajutã sã-mi ordonez gândurile si sã mã relaxez.”, a spus eleva. Mesajul Paulei pentru profesorii si colegii de la gimnaziu este urmãtorul: “Multumesc colegilor care mi-au fost mereu alãturi si m-au sustinut, înseninându-mi fiecare zi la scoalã si profesorilor care ne-au îndrumat cu multã pasiune si rãbdare în toti acesti ani”.

Andreea Cãpitanu, eleva din mediul rural sefã de promotie

Absolventa de top de la Scoala Gimnazialã “Dimitrie Cantemir”, Andreea Cãpitanu, a avut o singurã medie de 9, la Chimie. Acest lucru nu a descurajat-o, din contra, a ajuns sã iubeascã chimia si a participat inclusiv la concursuri la aceastã disciplinã. De fapt, este pasionatã de majoritatea materiilor scolare. “Toti profesorii mei sunt modele pentru mine. Doamna profesoarã de limba românã Baciu Alina, care mi-a captat atentia spre aceastã materie, doamna profesoarã de chimie Mereutã Maria, care m-a fãcut mai perseverentã, doamna dirigintã Patrichi Nicoleta, care ne-a învãtat nu doar limba englezã, dar si alte lucruri interesante la orele de dirigintie, am avut o legãturã strânsã, doamna profesoara de istorie Carp Dorina, care stie cum sã vorbeascã cu elevii ca sã le atragã atentia, dumneaei este iubitoare, se ataseazã rapid de copii. Eu am fost la olimpiada de istorie si am luat locul II la etapa judeteanã. Asa cum am spus, toti profesorii ne-au ghidat, astfel încât la aceastã primã rãscruce sã alegem calea cea bunã.”, a spus eleva. A mai participat la olimpiade si concursuri la disciplinele chimie, fizicã, matematicã, limba si literatura românã. A muncit mult în cei 4 ani de gimnaziu, “pentru cã fãrã muncã nu putem avea rezultate si nu putem evolua.” Urmeazã cursul festiv, un moment de referintã pentru absolventii de gimnaziu. Pentru cã în curând fiecare dintre colegii ei va pãsi pe un alt drum, Andreea le-a transmis un mesaj. “Sfârsitul clasei a VIII-a reprezintã momentul despãrtirii, în care ne îmbrãtisãm cu totii pentru ultima datã si, cu toate cã de acum ne vom întâlni numai în amintiri, îi voi purta mereu pe toti în suflet. Este un moment de rãscruce, urmeazã ca fiecare dintre noi sã îsi aleagã propriul drum, dar având sfaturile domnilor profesori, alegerile vor fi cele corecte. Domnii profesori ne-au ajutat sã ne conturãm personalitatea, ne-au învãtat tot ce este mai bun pentru a avea un viitor strãlucit si s-au comportat cu noi precum cu propriii copii. Le multumesc si le sunt recunoscãtoare. Nu îi voi dezamãgi si nici colegii mei!”. Eleva vrea sã meargã la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, la Stiinte ale naturii, pentru cã este pasionatã de chimie, iar în viitor ar dori sã urmeze Facultatea de Farmacie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.