spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Farmacistii si-au luat liber de Rusalii, vasluienii si-au plâns durerile pe la usile acestora

- Advertisement -

NEPÃSARE… Un antibiotic administrat când febra este de 40 grade alungã orice rãcealã. Dar ce te faci atunci când nu ai de unde sã-l cumperi ? Desi Vasluiul este orasul cu cele mai multe farmacii din judet, sunt momente, mai ales în weekenduri si de sãrbãtori, în care nu ai de unde sã-ti cumperi medicamente. Si asta pentru cã farmaciile asigurã permanentã doar între orele 22:00-08:00.

Pe bulevardul Stefan cel Mare din Vaslui e “Mecca farmaciilor” din Vaslui. De o parte si de alta a celei mai mari artere de circulatie din oras sunt cel putin 15 farmacii. Cele mai multe dintre ele nu au doi ani de când au fost înfiintate. Concurenta acerbã i-a fãcut pe administratorii acestor drogherii sã încerce tot felul de modalitãti de a iesi în evidentã. Sigle strãlucitoare, bannere cu promotii si ecrane cu leduri, care mai de care mai colorate, care indicã ora exactã si temperatura de afarã. Dacã în timpul sãptãmânii e forfotã mare, la sfârsit de sãptãmânã, în special duminica, se schimbã situatia. Si asta pentru cã majoritatea farmaciilor au program scurt, iar vasluienii care au nevoie de medicamente trebuie sã astepte pânã la ora 22:00, când farmacia cãreia i-a venit rândul la asigurarea gãrzii îsi deschide usile. Inconvenientul este mare, spun vasluienii, pentru cã nimeni nu-si poate programa boala în functie de programul farmaciilor. “Duminicã dupã-amiazã am vrut sã-mi iau un medicament pentru durere de cap. N-am avut de unde pentru cã toate farmaciile erau închise. O vecinã mi-a zis cã trebuie sã astept ora 22:00, sã se deschidã farmacia care asigurã permanenta. Si cu permanenta asta e o problemã. Imaginati-vã cum este sã ai 80 de ani, sã locuiesti în Cartier, iar singura farmacie deschisã în noaptea respectivã sã fie în Garã”, ne-a declarat o vasluiancã. Aproape toate farmaciile din oras au fost închise în mini-vacanta de Rusalii.

Farmaciile înghit fonduri uriase

Fondurile alocate de Casa Judeteanã de Sãnãtate Vaslui, pentru anul 2017, celor aproape 60 de farmacii din judet au fost de 88,5 milioane de lei. Numai luna trecutã, o singurã farmacie a decontat de la CJAS Vaslui suma de 1,8 milioane de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.