spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cursul festiv al absolventilor de la Colegiul Economic “Anghel Ruginã” Vaslui | FOTO

- Advertisement -

RÃMAS BUN…Marti, 22 mai, a fost o zi plinã de emotii pentru absolventii Colegiului Economic “Anghel Ruginã” Vaslui. Elevii celor 9 clase si-au dat întâlnire la Casa de Culturã “Constantin Tãnase”, acolo unde s-a desfãsurat cursul festiv al promotiei 2014-2018, eveniment la care au participat profesori, elevi din clasele mai mici, precum si pãrintii absolventilor. Daniela Popescu, directorul unitãtii de învãtãmânt, a prezentat si seful de promotie. Cea mai bunã elevã a fost desemnatã, cu media 9,89, Luca Denisa Emanuela, care a transmis celor prezenti un mesaj deosebit.

Dirigintii au strigat, pentru ultima datã, catalogul. Apoi, câte un elev din fiecare clasã a citit un mesaj emotionant pentru profesori, pãrinti si colegi. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate filmulete realizate de elevi, cu amintiri de-a lungul celor patru ani de liceu. Amfitrion a fost Daniela Popescu, directorul Colegiului Economic “Anghel Ruginã” Vaslui. “Vã multumesc din tot sufletul cã suntem cu totii astãzi aici, vã multumesc pentru tot ceea ce ati fãcut si ce ati reprezentat pentru noi în toti cei 4 ani si astãzi am scris pentru voi un gând. Poate dacã l-as fi scris ieri ar fi fost cu totul altul si mâine de l-as fi scris, ar fi fost iarãsi altul. Astãzi, am un gând pentru voi si dati-mi voie sã vi-l citesc. Dacã frumusetea trecerii stã în a savura clipa, sã fie aceasta clipa magicã care sã vã marcheze, sã vã stãruie în amintire, clipa aceasta în care spuneti adio anilor de liceu, cu sperante, cu încredere si cu emotie. Stiu, trebuie sã alegeti calea, trebuie sã alegeti drumul si o veti face cu sigurantã. Dacã e sã mã întrebati, nu stiu câte dealuri sunt de urcat într-o viatã, dar stiu cã uneori le veti urca pe coate si pe genunchi. Nu stiu câte clipe efemere de glorie veti trãi într-o viatã, dar stiu câtã zbatere va fi ca sã le atingeti. Nu stiu câte iubiri si cîti prieteni veti pierde pe drum si câte lacrimi vor spãla cãrãrile pe care veti urca, dar stiu cã veti întâlni, cu sigurantã, si oameni în care oboseste puterea si nu vor merge mai departe cu voi, lângã voi, pânã la capãt. De aceea, vã doresc sã întâlniti omul. Omul pe care sã vã bazati neconditionat, fãrã rezerve si lângã care sã nu cunoasteti gustul lacrimilor si al îndoielilor. Sã aveti alãturi omul frumos si bun, alãturi de care sã urcati dealul pas cu pas, anotimp cu anotimp si vã doresc sã fiti în continuare frumosi si buni pentru cã frumusetea unui om vine totdeauna din interior. Stiu cã ati crescut foarte frumos alãturi de noi, alãturi de profesorii vostri, stiu cã v-au format extraordinar de frumos pãrintii vostri si vã doresc sã aveti un drum frumos. Atentie cum urcati dealul!”, a spus, Daniela Popescu.

Mesajul sefei de promotie, Denisa Emanuela Luca

Sefã de promotie, cu media 9,89, este eleva Denisa Emanuela Luca, absolventã a specializãrii Stiintele naturii. Aceasta a tinut, în cadrul evenimentului, un discurs. “Stimati profesori, distinsi invitati si dragi pãrinti, ne bucurãm si suntem onorati sã fiti astãzi alãturi de noi, în ultima bãtãlie de pe frontul copilãriei. Astãzi celebrãm 4 ani, 4 ani de trudã si odihnã, de zâmbete si plânsete, de mândrie si smerenie, dar nu doar ale noastre, ale elevilor, ci ale noastre, ale tuturor. Iubite mame, vã multumim pentru sfaturi si pentru noptile nedormite fãcându-vã griji pentru noi. Vã vom pretui toatã viata pentru dragostea si pentru exemplul dat. Multumim, scumpi tati, pentru corectiile fãcute cu tristete în inimã, dar care vã garantãm cã ne vor face niste oameni demni si onesti. Domnilor profesori, vã suntem recunoscãtori pentru rãbdarea fãrã margini si pentru clipele în care ati închis ochii la bâlbâielile si lipsa noastrã de respect si vã multumim cã ati devenit lãmpi de cunoastere în drumul nostru. Nepretuiti colegi, începe o nouã luptã în viata noastrã, o luptã în care multi dintre cei prezenti astãzi, aici nu vor mai putea sã ne întindã o mânã protectoare, dar noi avem credinta cã ceea ce s-a zidit, nu se va dãrâma, iar peste ani, când ne vom revedea, vom fi si mai bucurosi si mai plini de viatã.”, a spus Luca Denisa Emanuela, sefa de promotie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.