spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Iatã cum s-au împãrtit banii din pusculita lui Buzatu! | TABEL

- Advertisement -

ALT SCANDAL… Dupã împãrteala scandaloasã de la Consiliul Judetean, de la finele lunii ianuarie, ieri a fost rândul unei alte împãrteli de partid, în care un singur primar liberal a primit ajutor de la CJ, fatã de alti 16 confrati de-ai sãi de la PSD. În ianuarie a.c., doar 33 din cele 81 de comune au primit bani din mânuta lui Buzatu, ceea ce i-a supãrat pe consilierii PNL. “Dupã ce cã nu a fost în stare sã aducã de la Bucuresti mai multi bani în judet, dat fiind faptul cã partidul sãu face si desface Guverne, lãudându-se, de fiecare datã, cã “duduie” economia tãrii sub oblãduirea PSD-ului, la împrteala celor 12,122 milioane de lei cei mai multi dintre primari au fost luati în râs! Dl. Buzatu nu s-a putut abtine si si-a fãcut o pusculita personalã, în care si-a pus deoparte, la discretia dânsului, suma de 3,7 milioane de lei”, spunea, nervos, presedintele organizatiei judetene PNL, Nelu Tãtaru. Ieri, Buzatu a scos la ivealã pusculita, anuntând cã a dat bani la 16 comune si, surprizã!, municipiul Husi. Scandalul a pornit de la faptul cã proiectul de hotãrâre cum împãrtirea banilor a fost prezentat consilierilor cu… 10 minute înainte de sedintã! “Pentru cã am primit proiectul atât de târziu si nici nu am apucat sã-l studiem, propun amânarea acestui punct”, a spus consilierul PNL, Gelu Veziteu, înainte de sedintã. La vot, cum era de asteptat, propunerea liberalilor a cãzut.

Rãspunsul stupefiant al directorului economic al CJ Vaslui: “Cu 10 minute de sedintã am terminat proiectul!”

Liberalii au cerut explicatii privind modul în care Dumitru Buzatu si functionarii de la Consiliul Judetean au decis sã punã acest proiect pe ultimele minute de dinaintea sedintei. “De ce acest punct a apãrut la 4 fãrã zece, domnule presedinte Buzatu?”, a întrebat Veziteu. Sfios, directorul economic al CJ Vaslui, Aurel Anton, s-a ridicat si a spus: “Pentru cã atunci l-am terminat!”. Stupoare în sala de sedinte a Consiliului Judetean, sã afli cã un proiect de hotãrâre important este terminat de angajatii institutiei cu câteva minute înainte de sedintã. Bineînteles, cei mai supãrati au fost consilierii PNL. “Domnule presedinte Buzatu, mi se pare cã în institutia dumneavoastrã oamenii umblã pe holuri cu câte o hârtie în mânã si cu 10 minute înainte de terminarea programului se întreabã dacã nu gãsesc de muncã un proiect suplimentar, ceva, pânã pleacã de la serviciu”, a spus consiliera PNL, Gabriela Timofte. “O sã vã rãspund si o sã spun cã vina pentru întârzierea acestui proiect este a noastrã. Primarii din tot judetul ne-au solicitat sã-i ajutãm cu diverse sume de bani. Initial, am spus cã vom da banii la sedinta din iunie, când vom vedea ce s-a realizat la 6 luni, care este situatia în primãrii. Dar, pe urmã am realizat cã o astfel de discutie ar fi prelungit nevoile primarilor pânã în luna iulie sau august, când pentru unii ar fi fost prea târziu. De aceea, am analizat fiecare primãrie în parte, solicitãrile primite de la primari, si am fãcut aceastã împãrtealã. Cei mai multi bani, 507 mii lei, se duc la municipiul Husi, acolo unde intentionãm sã preluãm clãdirea fostului spital municipal si sã o facem centru de bãtrâni, deci sunt cheltuieli mari, dupã care alti 500 de mii i-am dat la Tutova, pentru cã au acolo un centru de bãtrâni si nu-i ajutã nimeni. În rest, am alocat câte 100-150 de mii, chiar si 70 de mii la Rafaila, acolo unde era neapãratã nevoie, fie cã erau probleme cu salariile, proiecte, cofinantãri, nevoi urgente”, a spus Buzatu. “Cred cã ar trebui sã gãsiti un echilibru, domnule presedinte, pentru cã vedem cã în lista de 17 primãrii una singurã era de la PNL, restul sunt de la PSD”, l-a atentionat consilierul liberal Iacob pe seful CJ Vaslui.

Husenii vor piatrã pe strãzile din cartierul Dric 3!

PLANURI… Husenii sunt bucurosi cã în urma rectificãrii de la judet au primit o sumã consistentã, care îi va ajuta sã realizeze câteva lucrãri prin oras. “Consiliul Judetean, prin rectificare, a dat municipiului Husi suma de 507 mii lei. Cu acesti bani vom putea face locurile de joacã pentru copii, trotuarele de pe marginea drumului european (DE) 581, din zona Dobrina, cãci acolo este mare nevoie de trotuare. De asemenea, voi cere, la sfârsitul lunii, în sedinta Consiliului Local, sã ne aprobe si o sumã pentru pietruirea celor 4 – 5 strãzi din cartierul Dric 3, asta pânã când se vor finaliza lucrãrile cu apa si se va începe asfaltarea propriu-zisã”, a spus primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan.

Nr. crt. UNITATE ADMINISTRATIV TERITORIALA MII LEI
1 BÃLTENI 150
2 BLÃGESTI 150
3 DODESTI 100
4 EPURENI 300
5 FERESTI 100
6 HOCENI 100
7 IBÃNESTI 250
8 IVÃNESTI 250
9 LIPOVÃT 200
10 LUNCA BANULUI 100
11 PÃDURENI 200
12 POCHIDIA 350
13 POGONESTI 150
14 POIENESTI 230
15 RAFAILA 70
16 TUTOVA 500
17 HUSI 507
TOTAL 3.707
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.