BUNÃTÃTI….Un nou magazin cu produse traditionale certificate de Plescoi îi asteaptã pe vasluieni, începând de azi, cu produse noi, de cea mai bunã calitate, produse precum suncã, pastramã, cârnati din carne de curcan, brânzeturi, vin si sucuri fãrã aditivi. Este situat vizavi de Piata Traian si e “fratele” celui de la Confectii. Administratorii acestora si-au extins colaborãrile cu firme importante din judet, dar si din tarã, firme precum Mãrul de Aur si Penes Curcanul. Astfel, în cele douã magazine vasluienii vor putea gãsi o gamã largã de produse atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale, adicã fãrã coloranti, E-uri si aditivi.
“Am deschis magazinul de pe Traian la sugestia clientilor, care ne spuneau cã le vine greu sã vinã pânã la Confectii, acolo unde se aflã primul nostru magazin cu produse traditionale bio. Noi zicem cã e o decizie bunã, pentru cã ne-am extins colaborãrile. Lucrãm cu o firmã de panificatie din Valsui, care produce pâine cu maia, o pâine foarte bunã pentru diabetici si cei cu pancreatitã. De asemenea, lucrãm cu Penes Curcanul pentru produsele din carne de curcan si cu o firmã de cascaval de la Suceava, toate pe linie bio. Pe lângã aceste produse, mai aducem si ulei de mãsline, nu e românesc, e adus din Creta, mai multe sortimente de vin, de la cel din 2015 pânã la cel din ’95, chiar ’86, în special Bucium si Petroasa, dar si sucuri naturale, produse de Mãrul de Aur”, a declarat directorul de marketing al magazinului, Lia Rusu.
De ce sunt mai bune produsele traditionale bio?
Potrivit unui Ordin al Ministerului Agriculturii si Dezvoltãrii Rural, un “produs traditional” îndeplineste urmãtoarele conditii: este fabricat pe teritoriul national, pentru fabricarea produsului se folosesc materii prime locale (adicã materie primã produsã pe teritoriul national), nu are în compozitie aditivi alimentari, prezintã o retetã traditionalã, un mod de productie si/sau de prelucrare si un procedeu tehnologic traditional, se distinge de alte produse similare apartinând aceleiasi categorii. Produsele traditionale bio, certificate de Plescoi, de la cele douã magazine din Vaslui sunt atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale, iar raportul calitate-pret e cu mult mai avantajos fatã de alte produse. “Nu vrem sã sune a laudã, însã clientii care apreciazã calitatea ne-au spus cã se meritã sã achizitioneze astfel de produse în detrimentul celor fabricate industrial. Însusi termenul de valabilitate spune ceva: cel al produselor noastre este undeva la opt zile. Produsele care tin mai mult, au un termen de valabilitate mai mare, în mod cert contin si alte lucruri”, ne-a mai declarat directorul de marketing. Cei care vor sã cumpere produse traditionale bio sunt invitati, astãzi, la cele douã magazine din Vaslui, cel de la Confectii si cel de pe Traian, cãci vor sosi produse proaspete din carne de pasãre, brânzeturi si sucuri naturale. Magazinele sunt deschise de luni pânã vineri, în intervalul 10:00-19:00, sâmbãta – 8:00-13:00 si duminica – 08:00-12:00.