spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Se împart voucherele de vacantã, atentie la tepele din turism!

- Advertisement -

PROBLEME… Mii de bugetari din judetul Vaslui vor primi, în perioada imediat urmãtoare, voucherele de vacantã, acele tichete valorice în sumã de 1.450 de lei, de persoanã, cu care se pot deconta vacantele sau sejururile în toatã România. Voucherele sunt nominale si sunt destinate turismului intern, fie cã este vorba de vacante la mare, munte, în statiunile de tratament, inclusiv pentru tratamente specifice – reumatismale, ginecologice, astmatiforme, cardiovasculare, tratamente de întretinere. “Sfatul meu pentru toti vasluienii care primesc aceste vouchere de vacantã este sã le foloseascã prin agentiile de turism, deoarece aici vor gãsi personal specializat, sunt agentii licentiate, membre ANAT, cu specialisti care cunosc foarte bine ce înseamnã turismul intern si balneoclimateric. Aici, la agentiile de turism, pot gãsi cele mai convenabile destinatii si sunt feriti de eventualele tepe din partea unor agentii care apar la 1 iulie si se închid la 15 septembrie”, spune Mihai Bumbu, managerul general al OTT Vaslui.

“Turistii trebuie sã înteleagã cã aceste vouchere de vacantã se deconteazã uneori mai târziu, chiar si dupã ce se întorc din vacantã, ceea ce înseamnã cã apelând la o agentie de turism aceste firme îsi asigurã responsabilitatea privind organizarea concediilor în deplinã sigurantã, pânã ce voucherele vor fi decontate, pe cheltuiala firmelor. As vrea sã atentionez turistii vasluieni cã existã situatii în care locatii turistice din tarã (hoteluri, pensiuni etc.) care si-au fãcut propriile agentii de turism, în care activeazã un lucrãtor din cadrul hotelului, care lucreazã doar pentru voucherele de vacantã, ca sã atragã turistii. Ori, aici este cu adevãrat o problemã. Acel turist care si-a fãcut rezervarea pe baza voucherului de vacantã prin telefon, mail, facebook sau alte mijloace de informare poate fi în situatia în care ajunge la receptia hotelului sau pensiunii si acolo sã nu primeascã spatiul de cazare pe care credea cã l-a rezervat, deoarece acea firmã turisticã a decis sã dea locul sãu unui turist care oferã bani, în locul celui care vine cu un voucher de vacantã. Sunt astfel de situatii, în care pensiunea sau hotelul îsi cere scuze, dar turistul este cel care are de pãtimit”, explicã Mihai Bumbu. De aceea, este sfatul specialistului în turism, vasluienii care vor primi vouchere de vacantã ar trebui sã se orienteze spre agentiile de turism, pentru cã evitã astfel de situatii jenante.

Vreti sã evitati situatiile neplãcute în concediu?

“Eu nu spun neapãrat sã apeleze la noi, dar trebuie sã aibã grijã la aceste detalii, dacã vor sã aibã un sejur plãcut si odihnitor. Sunt foarte multe agentii de turism în România, care se deschid la 1 iulie si se închid pe 15 septembrie si care urmãresc doar câstigul de moment, nu satisfactia turistului, fãrã o calitate garantatã a serviciilor turistice. Ori, iatã, în cazul nostru, al agentiei OTT, prin specialistii pe care îi avem si relatiile pe care le-am cultivat în ultimii 35 de ani de activitate putem spune cã îi putem ajuta pe turistii vasluieni sã evite aceste capcane, pe tot teritoriul României. Am fost în hotelurile pe care le recomandãm, am gustat mâncarea de acolo, am vãzut situatiile la cazare, deci sunt feriti de probleme, apelând la noi sau la agentiile de turism membre ANAT. Suntem într-o frãtie de 26 de ani cu firme importante de turism din România, printre care Christian Tour, Paralela 45, Eximtur Cluj, Intertur Bacãu, Paradis Constanta, pe tot litoralul românesc. Cei care utilizeazã vouchere de vacantã sunt în sigurantã apelând la agentiile de turism, fie cã au de organizat vacante, zile de nastere, sãrbãtori de Crãciun sau Anul Nou, Rusalii, petreceri dupã nuntã. Nu depindem de datele de intrare în statiuni, putem oferi în perioada 1 septembrie – 1 iunie, exceptând Revelionul, orice perioadã pentru cazare în statiuni, hoteluri, pensiuni etc”, mai spune specialistul în turism. Urmeazã, în perioada imediat urmãtoare, o serie de programe ale Ministerului Muncii, gen “Litoralul pentru toti”, în care aceste vouchere de vacantã pot fi folosite fãrã probleme. “As mai recomanda turistilor din judetul Vaslui sã-si planifice cu mare atentie concediile sau sejururile, cu cel putin 40-50 de zile înainte, pentru a putea gãsi cele mai bune oferte, mai ales cã au aceste vouchere de vacantã, deci stiu ce sume au la dispozitie. Turistul poate veni la agentia de turism sau poate sã acceseze, în cazul nostru, pagina Agentiei de Turism, de pe Facebook, mailul agentiei sau sã sune la 0335/402099, de unde poate afla tot ce are nevoie pentru o vacantã perfectã. Un turist care apeleazã la noi poate gãsi aceleasi preturi pe care le plãteste si un turist din Bucuresti, din Cluj sau Iasi”, mai spune managerul OTT Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.