spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Medicii au salarii de lux, pacientii sar pe geam „de bine ce sunt îngrijiti”!

- Advertisement -

CAZ REVOLTÃTOR LA HUSI !

GRAV… O pacientã de la Sectia de Psihiatrie din Husi a sãrit de la etaj, dupã ce i-a cerut fiicei sale sã o ia acasã, pentru cã nu este bine tratatã.

MISTER… Un caz extrem de grav s-a petrecut la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Husi! O pacientã a sectiei de Psihiatrie a fost gãsitã cãzutã jos, pe betonul curtii interioare, pe data de 2 mai, în jurul orelor 9,00.

Politia Husi a deschis o anchetã în acest caz. Primele indicii conduc la ideea cã femeia în vârstã de 43 de ani, din localitatea Râsesti, a vrut sã se sinucidã si s-ar fi aruncat de la etajul 1 al clãdirii. Rudele care cred în aceastã ipotezã sunt convinse cã femeia a fost lãsatã nesupravegheatã. Si pentru ca acest caz sã devinã parcã si mai complicat, trebuie spus cã pacienta în cauzã, la data în care se presupune cã s-a aruncat de pe geamul bãii Spitalului, figura ca… externatã, încã din data de 30 aprilie 2018. Explicatia cadrelor medicale însã este aceea cã, întrucât familia nu s-a interesat de ea si nu s-a putut contacta niciun apropiat, pacienta nu a fost lãsatã sã plece singurã acasã.

Imediat dupã ce a fost descoperitã, pacienta cu domiciliul în satul Râsesti, comuna Drânceni, a fost supusã unei interventii chirurgicale, apoi s-a decis trimiterea sa la Iasi, la Neurochirurgie, unde se aflã si în prezent. În urma ei, la Spitalul Husi s-a creat vâlvã si s-a declansat o amplã anchetã, pentru a se stabili cum a fost posibil ca pacienta de la Psihiatrie sã se prãbuseascã pe betonul din curtea interioarã. De asemenea, Politia a deschis „in rem” un dosar penal pentru vãtãmare corporalã.

Unii spun cã s-a aruncat de la etaj, altii cã…. nu se stie sigur cum a ajuns pacienta pe jos, în curtea Spitalului!

Liliana Popa are 43 de ani si este cunoscutã de mai mult timp cu afectiuni psihice. Femeia a fost adusã în luna aprilie la Spitalul Husi, unde a fost internatã. Pe data de 2 mai aceasta a fost gãsitã, cãzutã în spatele clãdirii vechi a Spitalului Husi, acolo unde se aflã sectia de Psihiatrie. Au fost alertate cadrele medicale, iar femeia care suferise o serie de traumatisme, a ajuns urgent pe masa de operatie. Primele cercetãri au condus la ideea cã femeia s-ar fi aruncat de la etajul sectiei de Psihiatrie. Un papuc i-ar fi fost gãsit în baie, semn cã de acolo a sãrit pe geam. Aceastã variantã, însã, nu este unanim acceptatã, cãci existã si suspiciunea cã femeia ar fi cãzut pe o scarã. „Femeia a fost gãsitã acolo, dar nu se stie încã exact cum a ajuns jos. Este o anchetã în curs. Faptul cã s-ar fi aruncat de la etaj e doar o ipotezã. Rãmâne sã se clarifice acest lucru si sã se afle adevãrul”, sustin alte voci. De asemenea, pentru faptul cã în mod ciudat, pacienta mai era în Spital pe data de 2 mai, desi externarea, în hârtii, era fãcutã încã din 30 aprilie, explicatia cadrelor medicale este aceea cã femeia nu fusese cãutatã de familie si, neputându-se lua legãtura cu niciun apropiat, Liliana nu ar fi fost lãsatã sã plece singurã acasã.

Familia Lilianei are o altã versiune a cazului!

Fiica pacientei care s-a aruncat de la etajul 1 al Spitalului Husi sustine cã, din contrã, chiar cu o zi înainte ca mama ei sã se arunce de la etaj, ar fi fost în vizitã la ea. Povesteste cã mama sa i-a cerut sã o ia neaparat acasã, având chiar o reactie vehementã în acest sens. „Eu m-am dus la doamnele de acolo, asistente, doctorite ce sunt, si le-am spus cã mama vrea neaparat acasã si vrea sã facã un gest nesãbuit din cauza asta. Eu, personal, le-am spus sã aibã grijã de ea, cã e agitatã si sã nu cumva sã facã ceva, dacã spune cã nu mai vrea deloc sã stea în Spital. Am lãsat-o acolo, cãci era sub tratament. De asta nu am luat-o acasã. Noi vrem dreptate în acest caz”, spune Laura.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.