spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Profesor universitar din Iasi, despre Vaslui: „un loc al bunelor si sãnãtoaselor practici, al oamenilor calzi si deschisi”

- Advertisement -

APRECIERI… Un cunoscut cadru didactic universitar din Iasi laudã Vasluiul în mediul online. Este vorba despre profesorul Constantin Cucos de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza”. Invitat sã participe la Seminarul „Mai poate fi pãrintele un model? – Metode psihopedagogice utilizate în educatia adultilor institutionalizati”, organizat de Penitenciarul Vaslui, acesta si-a adus aminte de începuturile sale ca dascãl la o scoalã din oras, ocazie cu care a cunoscut „cumsecãdenia oamenilor, spiritul comunitar si, mai ales, bunul simt si integritatea sufleteascã a copiilor” de aici.

„Revenire într-un spatiu drag, Vaslui, orasul începuturilor mele ca dascãl, în cadrul unui seminar, organizat de Administratia Nationalã a Penitenciarelor – Penitenciarul Vaslui, dedicat formãrii si educatiei adultilor institutionalizati, cu participarea responsabililor din Regiunea Sud-Est. Reamintesc celor care aplicã prea usor etichete, Vasluiul este un loc al normalitãtii, al bunelor si sãnãtoaselor practici, al oamenilor calzi si deschisi – si nu un „pol” al fãrãdelegilor, al sãrãciei, al referentialitãtii negative, construit, exagerat, de cãtre mass media. Am fost profesor aici patru ani, dupã terminarea facultãtii, si am cunoscut direct cumsecãdenia oamenilor, spiritul comunitar si, mai ales, bunul simt si integritatea sufleteascã a copiilor exprimatã în temeinicie, seriozitate, cumintenie, respect. Un areal si un etos ce meritã toatã consideratia noastrã. Felicitãri organizatorilor si multumiri pentru onoarea de a fi invitat! (un cuvânt aparte de multumire pentru domnul Cãtãlin Costel, facilitatorul aceste întâlniri)”, a scris profesorul iesean pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.