spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Primãria si Politia Localã din Husi cu ochii pe burlanele agentilor economici

- Advertisement -

DRASTICI… Nu doar cetãtenii simpli din Husi sunt vizati de rigorile noului Regulament civic, votat de alesii locali, ci si agentii economici au fost luati la ochi! Acestia au si ei o duzinã întreagã de exigente, pe care, dacã nu le respectã, vor lua amenzi cuprinse între 100 si 2000 de lei. De pildã, dacã nu separã gunoiul, hârtiile într-o pubelã sau plasticul în pubelã separatã, au încurcat-o! “E o prostie! Eu pun separat deseurile de mai mult timp, dar când vine Salubritatea, rãstoarnã totul la un loc. Si atunci, de ce am mai pus eu separat deseurile?! Ca sã pierd vremea sau de ce”, s-a supãrat inclusiv un consilier local, care desfãsoarã o activitate privatã. Mai mult decât atât, alesii au prevãzut o amendã drasticã si pentru patronii care nu îsi spalã geamurile sau nu îsi reparã… burlanele de la firme!

Nu doar cetãtenii din municipiul Husi vor fi disciplinati, gratie exigentului Regulament votat de consilierii locali, ci si agentii economici au partea lor de reguli stricte. De pildã, dacã vor îndrãzni sã punã toate deseurile rezultate din activitatea lor în aceeasi pubelã, riscã sã fie amendati. La articolul 2, punctul 5, acestia sunt obligati sã separe gunoiul, în functie de material. Dacã nu vor face asa, vor lua pânã la 1000 de lei amendã. Culmea este cã prima reactie a fost chiar din partea unui consilier local. Acesta are o activitate privatã si le-a spus cu glas tare colegilor cã obligatia cu pricina e o… pierdere de vreme. “Dacã cei de la Salubritate nu au încã acele conditii prin care sã asigure si ei colectarea selectivã a deseurilor, atunci noi de ce mai facem asta?! Eu vã spun drept cã faceam asta si pânã acum. Pun hârtie la hârtie, plastic la plastic, dar când oamenii de la Salubritate vin sã ia gunoiul îi vãd cum rãstoarnã totul grãmadã. Si atunci de ce mã mai amendezi pe mine cã nu le-am pus separate, dacã noi, la nivel de oras, încã nu avem conditii de colectare selectivã”, s-a supãrat consilierul.

Politia Comunitarã, cu ochii pe geamurile si burlanele patronilor din Husi!

Nici cei care au activitãti economice în cadrul blocurilor nu trebuie sã stea linistiti, pentru cã, în conformitate cu Regulamentul cel nou, sunt la mâna vecinilor. La articolul 3, punctul 11, spune limpede: “în spatiile comerciale amenajate în cadrul blocurilor de locuinte este interzisã desfãsurarea de activitãti generatoare de disconfort fizic sau psihic, prin zgomotele sau mizeria produsã”. În conditiile în care vecinii, de pildã, vor sesiza aceste lucruri, amenda este de pânã la 1000 de lei. De asemenea, patronii sunt obligati nu doar sã se îngrijeascã de fatadele imobilelor detinute, dar Politia Comunitarã va fi vigilentã si în ceea ce priveste… geamurile si burlanene firmelor. “Agentii economici (art. 2)… sã întretinã în stare corespunzãtoare imobilele în care îsi desfãsoarã activitatea (…) sã înlocuiascã burlanele degradate, (…) sã asigure repararea, spãlarea geamurilor si a vitrinelor si înlocuirea celor sparte”, au cerut alesii. Cine nu face întocmai, va primi pânã la 2000 de lei, amendã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.