spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sase noi „Scoli Europene” în judetul Vaslui

- Advertisement -

RECUNOASTERE… În perioada 23-28 aprilie a avut loc la Botosani evaluarea portofoliilor depuse de unitãtile scolare din tarã în cadrul Competitiei Nationale pentru obtinerea Certificatului „Scoalã Europeanã”, editia 2018. Din judetul Vaslui au candidat 6 unitãti de învãtãmânt, iar în urma evaluãrii portofoliilor de cãtre o Comisie Nationalã numitã de Ministerul Educatiei Nationale, toate cele 6 au obtinut certificatul „Scoalã Europeanã”, situându-se în primele 20 de locuri la nivel national. Cititi în rândurile care urmeazã care sunt aceste scoli.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, la aceastã editie au participat 112 unitãti scolare din toate judetele tãrii si au fost premiate 61. În anul scolar 2017-2018, din jud. Vaslui au candidat 6 unitãti scolare: Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan” Bârlad, Scoala Gimnazialã „Stroe Belloescu” Bârlad, Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” Bârlad si Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad. În urma evaluãrii portofoliilor de cãtre o Comisie Nationalã numitã de Ministerul Educatiei Nationale, în care jud. Vaslui a fost reprezentat de prof. Landiana Mihnevici, inspector pentru proiecte educationale, toate cele 6 unitãti scolare au obtinut certificatul „Scoalã Europeanã”, situându-se în primele 20 scoli la nivel national, astfel: Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan” Bârlad-Locul I; Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” Bârlad-Locul III; Scoala Gimnazialã „Stroe Belloescu” Bârlad-Locul VII; Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad-Locul IX; Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui-Locul XIII; Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” Bârlad-Locul XX. Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan” Bârlad a obtinut, la aceastã editie, primul titlu de „Scoalã Europeanã”, celelalte 5 reconfirmându-l, pentru a doua oarã. Certificarea scolilor cu titlul “Scoalã Europeanã” le conferã recunostere si prestigiu în cadrul comunitãtilor educationale, iar eforturile pe care le fac pentru mentinerea titlului obtinut, determinã un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi si noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunãtãtire a managementului scolar, la cresterea calitãtii educatiei si la dezvoltarea unei culturi organizationale solide.

Competitia a ajuns la editia a XV-a

Aflatã la cea de a XV-a editie, aceastã initiativã a Ministerului Educatiei Nationale se bucurã de recunoastere din partea institutiilor europene.

La cele 15 editii ale competitiei (2004-2018) au participat 1901 de unitãti de învãtãmânt din toate judetele tãrii si 775 dintre acestea au primit certificatul si trofeul ‘’Scoalã Europeanã”. Competitia se adreseazã tuturor unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar care au fost si sunt implicate în programele europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale. Odatã obtinut, certificatul „Scoalã Europeanã” este valabil pentru o perioadã de trei ani, dupã care scoala trebuie sã candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut. Competitia constã în evaluarea calitãtii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, a rezultatelor elevilor, precum si a impactului pe care activitãtile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra calitãtii educatiei, culturii organizationale si a ethosului scolii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.