spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

„Fãrã prihanã”, o carte de dincolo de moarte!

- Advertisement -

POEZIE SI ÎNGERI O lansare de carte neobisnuitã a va avea loc astãzi, 9 mai, la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, la orele 12.00. Sub egida Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt si cu sprijinul Redactiei cotidianului Vremea Nouã, va fi lansat volumul de poezie religioasã intitulat „Fãrã Prihanã”, al autorului Ionut Bucsã, decedat într-un tragic accident în 13 septembrie 2015. Coordonatoarea volumului este scriitoarea Dorina Stoica, din Bârlad. La lansarea cãrtii lui Ionut Bucsã, un tânãr extrem de credicios, care îsi dorea sã ajungã preot sau cãlugãr, vor participa pãrintii lui Ionut Bucsã, Carmen Suciu, din partea Asociatiei „Nãscutã Înger”, preotul misionar Adrian Filimon. Trebuie mentionat cã toate fondurile obtinute din achizitionarea cãrtii vor fi folosite pentru cazurile socio-medicale ale Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt, asociatie care are filiale în Bârlad si Iasi.

Asociatia „Nãscutã Înger”, prin presedinta Carmen Suciu, originarã din Bârlad, a reusit sã aducã în rândurile ei oameni din toate locurile si mai ales români plecati departe, care doresc sã-si ajute semenii sãrmani si oropsiti din tara lor. Pentru cã, asa cum spunea cineva, „Eu pot sã plec din România, dar România nu va pleca din mine niciodatã”, este un crez al celor plecati. Doi soti, Nela si Doru Bucsã, oameni de toatã isprava din comuna Matca, judetul Galati, au intrat în rândurile „Voluntarilor Îngerilor” din asociatie, pentru cã sunt pãrinti de înger. Fiul lor, Ionut Bucsã, de 20 de ani, a fost ucis într-un tragic accident rutier, pe data de 13 septembrie 2015, chiar în fata casei, de cãtre un sofer care a scãpat masina de sub control. Ionut Bucsã a deprins de mic copil sã cerceteze Sfânta Bisericã, rugându-se neîncetat la Dumnezeu. Mergea foarte des la Bisericã, unde îsi gãsea rãspunsuri la toate întrebãrile. De copil era primul care deschidea usa Bisericii si ultimul care pleca. Îi plãcea sã meargã în pelerinaj pe la mânãstiri, iar de acolo venea cu bratele pline de icoane, cu care si-a fãcut un adevãrat altar din camera lui. Avea un comportament moral ireprosabil si o tinutã aleasã. Obisnuia sã-si astearnã scrierile în jurnal, unde dupã moartea sa pãrintii au gãsit mai multe gânduri si poezii, prin care Ionut si-a prevestit moartea! Stia cã va muri curând si se grãbea sã lase „testatment” pentru pãrinti si ceilalti doi frati ai sãi, scrierile sale. Iatã câteva titluri ale poeziilor sale” Moarte, moarte, unde esti?”, „Astãzi sunt pus în mormânt”, „Iacã am sã îmbãtrânesc”, „Gropare sapã-mi mormântul”, „Doamne bat la usa casei Tale”, „Crucea-mi este Sfânta Scarã”.

Lansarea cãrtii sustinutã de cotidianul Vremea Nouã si Dorina Stoica

La lansarea cãrtii va participa preotul misionar Adrian Filimon, din Bârlad, Carmen Suciu, presedinta Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt si Dorina Stoica, coordonatorul cãrtii scoase de sub tipar, care are în paginile ei sufletul si crezul unui tânãr dispãrut prea timpuriu. N-a vrut sã plece, dar a presimtit cã pleacã! Cartea este extrem de interesantã, poeziile religioase fiind de regulã emotionante. Cu sigurantã cã va avea un impact extraordinar asupra celor care vor citi, atât gândurile pãrintilor, ale rudelor, ale preotului paroh Ilie Voicu, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Matca, judetul Galati, cât si cele 20 de poezii scrise de „tânãrul Ionut, cu vietuire de înger”, dupã cum spunea pãrintele Ilie Voicu. „Sufletul sãu a fost înãltat la Cer de cãtre Dumnezeu, pentru cã acesta avea multã iubire si credintã în Dumnezeu. Pe lângã faptul cã era atasat de Bisericã, îsi punea gândurile în scris, sub formã de versuri. Ceea ce m-a frapat si pe mine este cã acest tânãr de 20 de ani, era preocupat de taina mortii si avea concepte religoase asupra mortii si totodatã el si-a prevestit moartea! Parcã a cãutat sã i se împlineascã dorul si destinul fatã de Dumnezeu. Iatã cã scriitoarea Dorina Stoica, jurnalistii de la Vremea Nouã si doamna Carmen Suciu ne-au oferit nemurirea lui Ionut Bucsã, pentru cã prin aceastã carte el va trãi vesnic”, a spus preotul Ilie Voicu.

„Sã nu veniti sã plângeti dupã mine, Unde sunt îmi este bine, De-ati veni cu flori de crin, Eu în lume nu mai vin!” scria Ionut Bucsã înainte de tragicul accident în care si-a pierdut viata.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.