spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Nicu Alifantis, cap de afis la Festivalul “Mai cu folk” din Vaslui

- Advertisement -

MUZICÃ… Nicu Alifantis este invitatul special al Festivalului – Concurs “Mai cu folk” de anul acesta. Evenimentul va avea loc pe 27 mai, în Parcul Copou, însã cei care doresc sã participe în cadrul concursului trebuie sã se înscrie pânã pe data de 20 mai. Nu se percepe nicio taxã. Fiecare concurent sau grup trebuie sã prezinte douã piese muzicale, compozitii proprii sau prelucrãri din creatia româneascã de gen.

Festivalul se aflã la a V-a editie si se adreseazã tuturor celor care iubesc muzica folk. “Acum cinci ani, într-o lunã cu valoare de simbol pentru folk-ul vasluian, începea o cãlãtorie care, la fiecare editie în parte, si-a atras tot mai multi participanti. Cu o aproape nefireascã încãpãtînare, o mânã de oameni pasionati de unul dintre cele mai sensibile genuri muzicale a crescut, an de an, valoarea unui eveniment al cãrui principal obiectiv rezidã în promovarea muzicii folk în rândul tinerilor de la noi si de pretutindeni. Asumându-si toate obligatiile impuse de organizarea Festivalului-Concurs “Mai cu folk”, Primãria municipiului Vaslui invitã concurenti din toate colturile tãrii sã îsi dovedeascã mãiestria pe scena vasluianã, participarea la concurs realizându-se fãrã taxã de înscriere. Singurele conditii impuse: talent, inspiratie si pasiune pentru folk”, au transmis reprezentantii primãriei.

“Se vor acorda premii speciale, premii pentru creatie, premii I, II, III si Trofeul Festivalului”

Potrivit regulamentului, “Festivalul-Concurs “Mai cu folk” este conceput ca o manifestare cultural- artisticã adresatã grupurilor si interpretilor individuali de muzicã folk, cu vârsta pânã la 30 ani, propunându-si descoperirea, lansarea si mediatizarea unor autentice valori ale genului si popularizarea acestora. Concursul se va desfãsura pe trei categorii de vârstã: 10-15 ani, 16-20 de ani si 21 – 30 de ani, pe cele douã sectiuni (individual si grup). Din juriu vor face parte cantautori, reprezentanti ai institutiilor publice de profil, reprezentanti desemnati de partenerii media. Notarea pieselor se va face de cãtre fiecare membru al juriului pe un formular special, imediat dupã interpretarea pieselor de cãtre concurent. Centralizarea rezultatelor se va face de cãtre juriu. Deciziile finale ale juriului sunt definitive si de necontestat”. Se vor acorda premii speciale, premii pentru creatie, premii I, II, III si Trofeul Festivalului – Concurs “Mai cu folk”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.