spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un fost jurnalist la Radio Iasi, gest exceptional pentru Centenar, alãturi de Vremea Nouã!

- Advertisement -

DONATIE DE CENTENAR Florin Filioreanu, un fost jurnalist de la Radio Iasi, acum pensionar si bunic, a fãcut un gest extraordinar pentru satul unde s-a nãscut mama lui: Fedesti, comuna Suletea. A donat un hectar de pãmânt, cu vegetatie forestierã, unde a specifiat cã doreste ca statul sã planteze, în cinstea Centenarului, 100 de goruni. Directia Silvicã Vaslui a primit solicitarea de donatie si va întocmi actele, va pune la dispozitie puietul pentru plantat, iar cotidianul nostru, împreunã cu toti redactorii, familiile lor si elevi din satul Fedesti si comuna Suletea, vor planta „Pãdurea de 100 de goruni”.

Primãria comunei Suletea si Redactia Vremea Nouã au primit ieri o „provocare” de la un fost jurnalist din Bacãu, corespondent la SRR (Radio Iasi), acum pensionar. Florin Filioreanu, de 67 de ani, a trimis o informare cum cã doneazã statului român, prin Ocolul Silvic Epureni, un hectar de teren cu vegetatie forestierã, mostenit de la mama lui, pentru ca în acest an, de Centenar, sã fie împãdurit cu 100 de goruni. „Mã numesc Filioreanu Florin din Bacãu si ca urmas al lui Filioreanu Ecaterina detin, conform titlului de proprietate, un hectar de vegetatie forestierã în sectorul Suletea, Vaslui. Datoritã faptului cã nu mã pot deplasa din 1997, în urma unui accident auto, doresc sã faceti toate demersurile ca aceastã suprafatã sã fie împãduritã cu 100 (o sutã) puieti de gorun si sã fie trecutã în proprietatea statului, pentru a nu fi la îndemâna hotilor. În speranta cã voi fi ajutat în acest demers vã multumesc anticipat! Poti sã fii bogat, sã fii om de afaceri, poti sã ai facultãti, sã fii om de stiintã, poti avea putere, pozitie socialã, ajungi la sfârsitul vietii sã te întrebi dacã nu cumva toate acestea au fost o pierdere de timp. Asa am ajuns eu cu gândul cã titlul de proprietate al mamei mele decedate în anul 2010, promis de doi ani, nu îl voi vedea! Trebuie sã precizez cã suprafata de teren este în satul Fedesti, comuna Suletea, judetul Vaslui”, a precizat în emailul trimis la redactia noastrã, Florin Filioreanu, fostul jurnalist.

Vremea Nouã, Primãria Suletea si Directia Silvicã au rãspuns afirmativ!

Reprezentantii Ocolului Silvic din Epureni, prin ing. Gheorghitã Surugiu a rãspuns imediat solicitãrii lui Florin Filioreanu. „În urma notificãrii primite de la dumneavoastrã privind detinerea titlului de proprietate nr. 842, a unui hectar de vegetatie forestierã în sectorul Suletea, Vaslui, vom face toate demersurile pentru ca donatia dumneavoastrã – suprafata mentioatã, sã fie împãduritã si sã fie trecutã în proprietatea statului”, este rãspunsul trimis de Ocolul Silvic Epureni, donatorului Florin Filioreanu. „Am înaintat toate actele la Directia Silvicã Vaslui care trebuie sã emitã decizia de preluare a donatiei, când va fi posibil. Puteti sã aveti încredere cã la toamnã, când este indicat sã fie fãcutã plantarea pentru ca gorunii sã se si prindã, veti putea veni sã faceti operatiunea de plantare cu ajutorul specialistilor nostri”, a mai precizat ing. Gheorghitã Surugiu.

Primarul comunei Suletea, Ciprian Tamas, este si el încântat de initiativa fostului jurnalist, cu rãdãcini în satul Fedesti, care apartine de comuna Suletea, locul unde s-a nãscut mama fostului jurnalist. „Tinem sã-i multumim domnului Filioreanu pentru acest gest extraordinar, fãcut în cinstea Centenarului si ca sã-i facem si noi o surprizã la fel de plãcutã, îl anunt pe aceastã cale cã am trimis la Vaslui dosarul pentru a i se retroceda cele 4 ha de teren agricol pe care acesta le-a revendicat, tot mostenire de la mama lui. Suntem bucurosi si abia asteptãm ca alãturi de echipa de jurnalisti de la Vremea Nouã sã plantãm cei 100 de goruni”, a spus primarul Ciprian Tamas.

„Este foarte bunã aceastã initiativã si îi multumim domnului Filioreanu, un fost jurnalist cã ne-a ales pe noi sã-i ducem la îndeplinire visul sãu de a marca acest Centenar al Unirii de la 1918, plantând 100 de goruni. Acest copac, înrudit cu stejarul, dar mult mai falnic, atingând circa 45 de m înãltime stiu cã trãieste 600-700 de ani. Multumim domnului Filioreanu si îl asigurãm cã vom duce visul la îndeplinire în aceastã toamnã. Toti redactorii si familiile noastre, copiii nostri, copii din Fedesti, din Suletea, vom planta câte un gorun, care se va ridica falnic în amintirea Centenarului 1918-2018″, a spus si Lucian Timofticiuc, directorul ziarului Vremea Nouã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.