FRUMOS…Curtea Scolii Gimnaziale “Elena Cuza” Vaslui a fost însufletitã ieri de sutele de elevi care frecventeazã cursurile unitãtii de învãtãmânt. Acestia au dansat hora unirii, alãturi de cadrele didactice, la aceastã actiune participând si directorii scolari din zona Vaslui-Negresti. Entuziasmati au fost si pãrintii copiilor, care i-au privit si fotografiat de pe margine. A fost un mod inedit prin care au marcat Centenarul, dar si activitatea metodico-stiintificã cu directorii – Cercul Pedagogic nr.2, la care a fost prezentã si o delegatie din Republica Moldova, ca urmare a parteneriatelor care au fost încheiate între diferite scoli din judetul Vaslui si raioanele Cahul si Anenii Noi.
La aceastã activitate metodico-stiintificã, a cãrei coordonator a fost prof. Constantin Turcu, inspector de management, au participat 22 de directori din zona Vaslui-Negresti, 11 directori de unitãti de învãtãmânt si 11 inspectori scolari din Anenii Noi, plus sefii Departamentelor pentru învãtãmânt din raioanele Anenii Noi si Cahul. “Au participat la activitãtile noastre metodice ca sã vadã cum ne desfãsurãm noi activitatea, ce înseamnã activitatea managerialã în România, cum aratã o scoalã din România, au intrat în asistentã la orele desfãsurate în scoalã, atât la învãtãmânt primar, cât si la învãtãmântul gimnazial. În cadrul parteneriatelor încheiate, unitãtile vor desfãsura în continuare activitãti educative, activitãti culturale s.a.m.d.”, a declarat prof. Constantin Turcu, inspector de management. Tema dezbãtutã, prezentatã de prof. Tiberiu Dogariu, a fost “Evolutia învãtãmântului preuniversitar din România ultimului secol”. Programul a început cu primirea invitatilor si prezentarea scolii de cãtre prof. Diana Sfaiter, directorul unitãtii de învãtãmânt. Pe lângã schimbul de experientã si dezbateri, au fost puse în scenã mai multe momente artistice, printre care un microrecital al Coralei Fantasia, coordonatã de prof. Vasile Negurã, un microrecital de muzicã popularã al Grupului Folcloric “Floarea dorului” de la Palatul Copiilor, prof. coordonator Adrian Cãlin etc. Programul a cuprins si o vizitã la Curtile Domnesti.
Zeci de profesori din Republica Modova prezenti la cercurile pedagogice
Nu doar directorii au parte de schimb de experientã. Zeci de profesori din Republica Moldova participã zilele acestea la activitãtile metodico-stiintifice organizate de cadrele didactice din judet. Tot ieri, pe zona Bârlad, au fost activitãti metodice cu profesorii pe diferite discipline. Au luat parte aproximativ 60 de cadre didactice din Cahul. Astãzi, 25 aprilie, sunt organizate activitãti metodice pe discipline pe zona Vaslui. Vor participa cadre didactice din raionul Anenii Noi. Joi, la activitatea didacticã dedicatã învãtãmântului prescolar, vor fi prezenti 5 directori din Anenii Noi si 5 din Cahul, iar vineri, va fi organizat cercul pedagogic pe discipline pe zona Husi.