spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Moldovenii de la Trans Oil fac conferință națională, la București. Miza: subvenția de 4 milioane de euro de la APIA!

- Advertisement -

Lovitură dură dată zecilor de mii de proprietari de terenuri de la Comcereal Vaslui. Praful și pulberea se va alege de cea mai mai firmă agricolă din România, din cauza jocurilor de interese de tot felul. Până ce va ajunge Racova SA să preia Comcereal, moldovenii o vor hăcui de-a binelea. Ce s-a întâmplat, mai precis? Instanțele de judecată au refuzat intrarea în insolvență a acestei societăți, lăsând mână liberă celor de la Trans Oil, care controlează firma Comcereal prin fantoma Babylon Overseas, să distrugă totul. Se pierde, astfel, singura șansă de redresare pe care o avea Comcereal Vaslui, mai ales că datoriile firmei au ajuns la 40 de milioane de euro.

Chiar dacă Porumboiu anunta ca SC Racova SA va prelua acțiunile de la Comcereal, mai este cale destul de lungă până ce-și va prelua firma în totalitate. Urmează să se petreacă o serie de pași. Ar fi trebuit convocată Adunarea Generală a Acționarilor, lucru pe care trebuia să îl facă actualul administrator, însă acesta, fiind omul moldovenilor, nu a vrut să facă această convocare. Ca urmare, Racova SA a trebuit să apeleze din nou la instanța de judecată, pentru a ajunge să-și preia din nou firma din ghearele celor de la Trans Oil. Dacă s-ar fi aprobat insolvența Comcereal, aceasta i-ar fi protejat atât pe foștii proprietari de terenuri, cât și pe foștii acționari de la Racova, care au preluat din nou acțiunile Comcereal. În condițiile actuale, cei de la Trans Oil au cale liberă la prăduirea bunurilor Comcereal. Dar, dincolo de problemele juridice, sunt unele situații care ne fac să ne punem întrebarea: ce interese sunt în jurul firmei Comcereal?

Prea multe coincidențe. Moldovenii știau de decizia instanțelor de judecată, atunci când au convocat conferința de presă națională?

În ultimele 24 de ore, pe lângă decizia instanțelor de judecată, absolut năucitoare, s-au petrecut și alte fapte grave, care conduc către ideea că s-a constituit o adevărată caracatiță mafiotă în jurul celei mai mari exploatații agricole private din România. Parcă „presimțind” decizia judecătorilor, reprezentantul moldovenilor din fruntea Comcereal Vaslui, Valeriu Cojocaru, a convocat o conferință de presă națională, pentru ziua de astăzi, la ora 11.00, la Rin Hotel București. Convocările s-au făcut ieri, tocmai în ziua în care s-a dat decizia instanței de a bloca intrarea în insolvență a Comcereal. De parcă cei de la Trans Oil știau dinainte de decizia care va fi dată în instanță.

Ce interese are directorul APIA Vaslui, de a aprobat plata a 4 milioane de euro către grupul Trans Oil?

Tot ieri, directorul APIA Vaslui, Răzvan Arteni, trimite la plată, la București, cererea Comcereal Vaslui, pentru plata subvenției de 4 milioane de euro. Ce înseamnă toate aceste „coincidențe”? Că Porumboiu și foștii acționari de la Racova sunt blocați de instanțe și tot felul de instituții ale statului, în încercarea de a salva ceea ce a mai rămas din Comcereal, firma urmând a fi distrusă pe bucățele de cei de la Trans Oil, prin firma fantomă din Emiratele Arabe Unite. După ce vor încasa subvenția de 4 milioane de euro și vor vinde totul către diverși executori, Comcereal va rămâne o ruină, imposibil de salvat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.