spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Printul Paul de România vrea tãran de Zorleni!

- Advertisement -

Vizitã „regalã”

REVENDICARE…O vizitã neasteptatã a avut loc la Primãria Zorleni ieri, când Paul de România (Paul Phillipe al României) a sosit la sediul institutiei, având în mânã o hotãrâre judecãtoreascã privind retrocedarea a peste 40 de ha de teren. A întrebat de biroul primarului Paula Hultoanã, aceasta nu era în sediu, fiind plecatã la Iasi, asa cã Paul de România s-a dus la Biroul Cadastru. De ieri, bârlãdenii si zorlestenii se „învecineazã” cu … Paul Phillipe de România.

Printul Paul de România, care este judecat pentru cumpãrare de influentã, spãlarea banilor si complicitate la abuz în serviciu, în dosarul retrocedãrii ilegale la Ferma Bãneasa, din judetul Ilfov, a ajuns ieri la sediul Primãriei Zorleni. Acesta avea în mânã o hotãrâre judecãtoreascã definitivã, prin care îi sunt retrocedate peste 40 de ha de teren agricol din Domeniile Statului, precum si un Proces Verbal de la Administratia Domeniilor Statului (ADS) care atestã cã Primãria Zorleni trebuie sã-i dea printului Paul de România peste 40 de ha, din rezerva statului! Printul n-a avut „sansa” sã se întâlneascã cu primarul comunei Zorleni, Paula Hultoanã, care era plecatã la Iasi, asa cã s-a multumit doar sã depunã împreunã cu cei doi avocati care îl însoteau, la Biroul Cadastru, solicitarea de retrocedare, la care a atasat copii dupã Hotãrârea Judecãtoreascã si PV de la ADS. Dupã care a plecat, precizând cã va reveni curând sã-si ia terenul în primire (sau terenurile, cine stie). „Eu nu am vorbit cu dumnealui, eram la Iasi cu niste proiecte europene. Nu stiu prea multe, a fost la Biroul Cadastru si avea o hotãrâre judecãtoreascã definitivã împreunã cu un proces verbal de la ADS prin care i s-au retrocedat peste 40 de ha de teren din rezerva statului de la Zorleni. Atât stiu, mai multe nu pot sã vã spun”, a precizat Paula Hultoanã, primarul comunei Zorleni. Asa cã, zorlestenii si bârlãdenii vor avea „vecini” regali, asta pânã când domnia sa se va decide sã vândã terenurile. Printul Paul de România are revendicate terenuri în mai multe judete din tarã.

Vã reamintim cã începând din anul 2006, Paul Philipe Al României i-a promis lui Remus Truicã, care este si el judecat în dosarul privind retrocedãrile ilegale cãtre printul Paul de România, o cotã parte importantã, între 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe mãsura obtinerii lor, în schimbul interventiei membrilor grupului pe lângã functionari publici cu atributii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe lângã judecãtori.

Cine este Paul de România?

Paul de România sustine cã mosteneste 37% din averea regalã, plus partea ce i-ar fi revenit tatãlui sãu si urmasilor Elenei Lupescu. Adicã zeci de proprietãti: palate, podgorii, mosii, bãlti cu peste, un minister, Biblioteca Universitarã, sedii de ambasade si chiar intrarea din Palatul Cotroceni. Paul al României pretinde cã este mostenitor de drept a unei averi fabuloase, însã Casa Regalã nu îi recunoaste aceastã calitate. Paul Philippe de Hohenzollern, cunoscut si ca Paul Lambrino sau printul Paul al României, este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, fiul regelui Carol al II-lea al României, din prima sa cãsãtorie, anulatã de regele Ferdinand, cu Zizi Lambrino. Chiar si nerecunoscut de Mihai I, Paul Lambrino  a vândut drepturile litigioase pentru zeci de proprietãti care au apartinut Casei Regale a României, pentru care au fost începute, din anul 2006, procedurile de restituire. Acestea sunt în Capitalã si în sapte judete. Printul voia si sapte proprietãti din Bulgaria, adicã Palatul din Balcic si tot ce se aflã pe proprietate, inclusiv biserica si capela. Constient cã are putine sanse de reusitã în 2006, Paul Lambrino a apelat la Remus Truicã. Acesta s-a asociat cu Beny Steinmetz, miliardarul care controleazã Gold Corporation, Rosia Montanã, Tal Silberstein si Arthur Finkelstein,  consilieri israelieni ai lui Tãriceanu, avocatul Robert Rosu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Cãlin Popescu Tãriceanu, si Gheorghe Sin, presedintele Academiei de stiinte Agricole. Acest grup ar fi pretins între 50 si 80% din valoarea fiecãrui bun revendicat din averea regalã. Printre revendicãri s-a aflat si Mosia Zorleni (Vaslui) – 1.577 ha, din care iatã, printul Paul de România a primit doar putin peste 40 de ha.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.