spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Corpuri noi pentru Spital Bârlad

- Advertisement -

MINISTERUL A ZIS: SPITAL NOU Solutia unui spital modular, din containere, la care a vrut sã recurgã primarul Dumitru Boros, pentru cele trei sectii TBC, Psihiatrie si Boli Infectioase, a fost respinsã categoric de ministrul sãnãtãtii. În schimb, s-a propus ridicarea a trei corpuri de clãdire noi cu fonduri europene. Ministrul sãnãtãtii Sorina Pintea a propus primarului bârlãdean, care a mers la minister însotit de deputatul Adrian Solomon, ca sã depunã un proiect pentru obtinerea a 10 milioane de euro din fondurile europene puse la dispozitie de comunitatea europeanã. Pentru a ajuta spitalul bârlãdean, ministrul Sorina Pîntea vine în luna mai la Bârlad, la invitatia deputatului Adrian Solomon si a primarului Dumitru Boros.

În cadrul unei conferinte de presã sustinutã la Primãria Bârlad, primarul Dumitru Boros a fãcut câteva precizãri, privind situatia spitalului bârlãdean, care din cauza a trei sectii (TBC, Psihiatrie si Boli Infectioase) nu poate obtine acreditarea de la minister. Vã reamintim cã în Planul Cadru de Conformare, aprobat în toamna anului trecut de consilierii bârlãdeni, CLM Bârlad are termen pânã pe 30 iunie a.c, sã decidã în privinta variantei 1 – relocarea sectiei Boli Infectioase si a Pavilionului TBC în Pavilionul Expozitional al Centrului de Afaceri „Tutova”, a variantei 2 – consolidarea/modernizarea locatiei existente si a variantei 3 – construirea unei locatii noi (parter + sase etaje). Executivul local va trebui ca pânã pe 31 octombrie a.c sã aibã gata studiul de fezabilitate si pânã pe 31 decembrie, proiectul de executie, urmând ca pe 15 aprilie anul viitor sã demareze procedura de licitatie si lucrãrile propriu-zise, care trebuie finalizate pe 31 decembrie 2020. Primarul Boros, care venise cu ideea de a cumpãra containere si a face spital modular unde sã adãposteascã cele trei sectii, a fost pe 3 aprilie la ministrul sãnãtãtii Sorina Pîntea, însotit de deputatul Adrian Solomon, decis si el sã punã umãrul sã salveze spitalul bârlãdean din situatia dificilã în care se aflã.

„Am discutat cu doamna ministru si ea a respins categoric ideea spitalului modular. În schimb ne-a spus de fondurile europene puse la dispozitie pentru construirea de spitale noi, dar cã trebuie proiecte fãcute. Si cum noi aveam deja un proiect pentru un spital nou, am refãcut doar studiul de fezabilitate (SF) pentru spital nou si pentru care am alocat în sedinta de în data de 13 aprilie, suma de 45 000 de lei. Informez pe bârlãdeni cã probema spitalului a fost discutatã la minister de mine si de deputatul Adrian Solomon. S-a întrevãzut solutia acestui spital nou, cu 220 de locuri, pentru cele trei sectii, clãdirea având valoarea de 10 milioane de euro. Deja SF-ul a fost realizat si am trimis la minister documentatia necesarã pentru a fi aprobatã finantarea”, a precizat primarul Dumitru Boros. Pentru a vedea cu ochii ei starea spitalului din Bârlad si a celor trei sectii grav afectate (TBC, Psihiatrie si Boli Infectioase), ministrul Sorin Pîntea vine în luna mai la Bârlad, la invitatia deputatului bârlãdean Adrian Solomon si a primarului Dumitru Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.