spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Locurile de parcare si clãdirile neîngrijite din Bârlad, în dezbatere publicã

- Advertisement -

DEZBATERE… Pe site-ul Primãriei Bârlad, www.primariabarlad.ro se aflã în dezbatere publicã douã proiecte de hotãrâre foarte importante: „Regulament de identificare a clãdirilor si terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Bârlad si de majorare a impozitului în cazul acestora” precum si „Regulament de atribuire si folosire a locurilor de parcare în parcãrile de resedintã din municipiul Bârlad”, care prevede licitarea locurilor de parcare din jurul blocurilor. Bârlãdenii sunt asteptati cu solutii si observatii, proiectele fiind în dezbatere publicã.

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros intentioneazã sã introducã cele douã regulamente, propuse pentru dezbatere publicã, în sedinta ordinarã a CLM Bârlad din aceastã lunã. Prin clãdiri sau terenuri neîngrijite situate în intravilanul municipiului Bârlad pentru care se va aplica majorarea de impozit se întelege: În cazul clãdirilor: stare avansatã de degradare, stare de paraginã, insalubre, fatade nereparate/necurãtate/netencuite/nezugrãvite, geamuri sparte, acoperisuri degradate sau alte situatii de asemenea naturã;

În cazul terenurilor: stare de paraginã, acoperit de buruieni, lãstãris, pãrãsit/abandonat, insalubre, neefectuarea curãteniei în curti, neîntretinerea/nerepararea împrejmuirilor sau alte situatii de asemenea naturã. Pentru aceste situatii ce urmeazã a fi identificate de cãtre o comisie specialã, se va propune o supra-impozitare care poate merge de la 10 % pânã la 500% dacã se va constata degradarea totalã.

„Fac exceptie de la majorarea impozitului pentru clãdirile/terenurile neîngrijite proprietarii care detin autorizatie de construire/desfiintare valabilã, în vederea construirii/renovãrii/ demolãrii/amenajãrii terenului si au anuntat la Inspectoratul de Stat în Constructii si la autoritatea publicã localã începerea lucrãrilor. Proprietarul va fi somat ca pânã la data de 15 iunie al anului fiscal în care s-a constatat starea clãdirii/terenului, dupã caz, sã efectueze lucrãrile de întretinere/îngrijire necesare pânã la cel târziu 30 octombrie si sã mentinã în continuare clãdirea/terenul în stare de întretinere/ îngrijire.

Dupã identificarea si evaluarea clãdirii/terenului neîngrijite/neîngrijit, prin grija comisiei, proprietarul va fi somat ca pânã la data de 15 iunie al anului fiscal în care s-a constatat starea clãdirii/terenului, dupã caz, sã efectueze lucrãrile de întretinere/îngrijire necesare pânã la cel târziu 30 octombrie si sã mentinã în continuare clãdirea/terenul în stare de întretinere/ îngrijire. În cazul în care, dupã expirarea termenului acordat, care nu poate depãsi data de 30 octombrie a anului fiscal în curs, se constatã cã proprietarul nu a efectuat lucrãrile de întretinere/îngrijire necesare, persoanele prevãzute la Art. 3 vor încheia o notã de constatare, în termen de maxim 5 zile lucrãtoare de la data expirãrii termenului acordat, în care va fi consemnatã mentinerea clãdirii/terenului în categoria celor considerate, conform prezentei proceduri, ca fiind neîngrijite. Nota de constatare va fi însotitã în mod obligatoriu de schite si fotografii care sã ateste starea clãdirii/terenului la data inspectiei”, sunt câteva dintre precizãrile regulamentului respectiv, care poate fi consultat integral pe site-ul Primãriei Bârlad.

Locurile de parcare dintre blocuri vor fi licitate!

Iatã ce prevede Regulamentul privind licitatia locurilor de parcare din municipiul Bârlad:

„Locurile de parcare care fac obiectul atribuirii si folosirii sunt cele situate în parcãrile de resedintã, amenajate de Primãria Municipiului Bârlad. În parcãrile de resedintã se va putea atribui câte un loc de parcare, pentru fiecare unitate locativã, prin licitatie publicã, cu exceptia persoanelor care detin garaje autorizate sau/si terenuri cu destinatia de copertinã, garaj, etc., pe domeniul public sau privat. Toate parcãrile de resedintã vor trebui identificate si inventariate, iar fiecãrei parcãri i se vor aronda blocurile din jurul acesteia care vor putea folosi parcarea respectivã. Locurile de parcare din parcãrile de resedintã vor fi atribuite prin licitatie publicã numai dupã amenajarea, semnalizarea verticalã si orizontalã si numerotarea acestora de cãtre administratorul parcãrii de resedintã si dupã ce au fost aprobate prin hotãrâre a Consiliului Local Municipal Bârlad. Parcarea autovehiculelor în parcãrile de resedintã amenajate de Primãrie în Municipiul Bârlad este permisã numai pe baza unui abonament anual valabil, eliberat de administratorul parcãrii, respectiv Primãria Municipiului Bârlad. În parcãrile de resedintã se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/detinãtorilor de autovehicule cu masa maxim autorizatã sub 3,5 t. La licitatie nu vor fi admise persoanele care detin garaje amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Bârlad ori care detin curti sau au alte posibilitãti de parcare. Subânchirierea sau folosirea locurilor de parcare de cãtre alte persoane, cu consimtãmântul abonatilor este interzisã. Nerespectarea acestei prevederi conduce la retragerea unilateralã a abonamentului pe perioada derulãrii acestuia, cu restituirea sumelor plãtite în avans, urmând ca locul de parcare devenit vacant sã fie realocat în conditiile prezentului regulament. Abonamentele de parcare sunt valabile numai pentru autoturismele cu numerele de înmatriculare pentru care sunt eliberate, acestea nefiind transmisibile”, sunt câteva reguli din acest regulament, care si el poate fi cosultatat pe acelasi site al Primãriei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.