spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Comerciantii vasluieni gãsiti din nou cu nereguli de Protectia Consumatorului!

- Advertisement -

NEREGULI…Tone de alimente au fost retrase de la vânzare si zeci de agenti comerciali au fost amendati dupã ce reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Vaslui au descoperit neregului cu duiumul. Potrivit informatiilor prezentate de CJPC Vaslui, a fost opritã comercializarea, temporar sau definitiv, de produse alimentare sau nonalimentare în valoare de 312.635 de lei si au fost aplicate peste 60 de amenzi în valoare de peste 100.000 de lei. Principalele nereguli constatate de cãtre comisarii CJPC Vaslui au fost: lipsa elementelor de identificare a produselor; neafisarea preturilor de vânzare si comercializarea produselor alimentare în spatii improprii.

Potrivit Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Vaslui, în luna martie a acestui an au fost desfãsurate un numãr de 248 actiuni de control pentru verificarea respectãrii prevederilor legale privind protectia consumatorilor, actiuni tematice de control si pentru cercetarea reclamatiilor si sesizãrilor primite din partea consumatorilor.

Urmare a deficientelor constatate, au fost dispuse urmãtoarele mãsuri: oprirea temporarã a comercializãrii pentru produse alimentare si nealimentare în valoare de 310.717 lei, pânã la eliminarea / remedierea deficientelor constatate; oprirea definitivã a comercializãrii si retragerea din circuitul comercial pentru produse alimentare si nealimentare în valoare de 1.828 lei. Pentru încãlcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional un numãr de 202 operatori economici, fiind aplicate un numãr de 69 amenzi contraventionale în valoare totalã de 100.200 lei si 133 avertismente.” În timpul verificãrilor efectuate s-au constatat deficiente privind: comercializarea produselor alimentare cu data limitã de consum / data durabilitãtii minimale/termenul de valabilitate depãsite ; lipsa elementelor de identificare – caracterizare; neafisarea preturilor de vânzare sau a preturilor pe unitatea de mãsurã; comercializarea produselor cu elemente de identificare-caracterizare incomplete/ incorecte sau netraduse în limba românã; practici comerciale incorecte; comercializarea produselor alimentare/nealimentare sau prestarea serviciilor de alimentatie publicã în spatii neautorizate; nerespectarea orarului de functionare afisat – închiderea unitãtii în scopul sustragerii de la control; utilizarea de mijloace de mãsurare neomologate, neverificate metrologic; nerespectarea conditiilor prescrise / declarate ; legume – fructe fãrã informatii referitoare la provenientã si calitate. În aceastã perioadã au fost cercetate si solutionate mai multe reclamatii primite din partea consumatorilor. În urma cercetãrilor efectuate 10 reclamatii s-au dovedit a fi întemeiate, 5 reclamatii au fost neîntemeiate, 1 reclamatie nu a putut fi solutionatã din cauza lipsei elementelor necesare cercetãrii si 4 reclamatii redirectionate cãtre alte institutii.” A declarat Contantin Vasilache, Comisar Sef, în cadrul CJPC Vaslui. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.