spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Un bârlãdean le predã fotbal englezilor | FOTO

- Advertisement -

Rege în tara sportului rege

Pare greu de crezut, dar în tara care a inventat sportul rege, un bârlãdean face legea. Deocamdatã la nivel de copii si junior, însã rezultatele obtinute pânã acum îl fac sã priveascã viitorul cu optimism. Desi la început de drum, Paul Grigoras a reusit ca împreunã cu grupa pe care o antreneazã sã iasã campion la un turneu ls care au participat peste 120 de echipe din toatã Europa. „Sentimentul pe care l-am avut atunci când am urcat pe podium si a început sã cânte imnul României a fost de nedescris. Tocmai de aceea sper ca în viitorul apropiat sã mã întorc în tarã si usor-usor sã ajung sã antrenez cel putin o echipã de liga a II-a, pentru cã îmi place foarte mult ceea ce fac”, ne-a spus Paul Grigoras.

În perioada junioratului a jucat pentru echipa a doua a Vasluiului. A fost remarcat de Ioan Sdrobis si mutat la Onesti, la una dintre academiile clubului Dinamo. Evolutiile i-au adus trasferul în capitalã, la echipa a doua a „câinilor”. Un an mai târziu, în 2015, semneazã primul contract de fotbalist profesionist, cu Gloria Buzãu. La scurt timp intrã în vizorul unei echipe de liga a III-a spaniole, El Ejido, însã ingineriile financiare fãcute de conducerile cluburilor îl împiedicã sã se transfere în Peninsula Ibericã.

A renuntat la cariera de jucãtor pentru cea de antrenor

Dezamãgit cã a pierdut o ocazie foarte mare de a juca la un nivel mult mai profesionist, Paul Grigoras pãrãseste România în 2016 si se stabileste în Anglia, unde lucreazã ca curier pentru o firma Amazon. În paralel, continuã sã joace fotbal pentru echipe din liga a VI-a si a VII-a englezã, fãrã vreo perspectivã de viitor însã. „Ca sã poti trãi din salariul de fotbalist îti trebuie impresar puternic, care sã te propulseze cât mai sus. Am luat probe la multe echipe de liga a 7-a si a 6-a, dar nu îmi ofereau nimic, iar chiria si mâncarea bãteau la usa. Asa cã m-am hotãrât sã merg pe o altã laturã a fotbalului, cea de antrenor. Am fãcut cursul de level 1 la Federatia de Fotbal din Anglia si acum antrenez o grupa de copii la o academie româneascã din Londra, Ava Football Academy”, a declarat Paul Grigoras

Campion la un turneu cu peste 120 de echipe participante

În perioada 29 martie – 1 aprilie, Paul Grigoras a participat cu echipa lui la Blackpool Cup, unul dintre cele mai puternice turnee din Europa. „Academia noasta a fost invitatã la acest turneu cu patru grupe Under9, grupa mea, Under10, Under12 si Under14. În cele trei zile, cât a tinut competitia, am jucat peste 10 meciuri cu echipe din Belgia, Olanda, Scotia, Irlanda si pe toate le-am bãtut. La finalul turneului am iesit campioani, ceea ce m-a fãcut foarte mândru atât pe mine cât si întreaga academie. Când am urcat pe podium a cântat imnul României în fata a peste 1000 de oameni, care ne aplaudau. A fost un sentiment de nedescris, care m-a fãcut sã fiu mândru cã sunt român”, ne-a mai spus bârlãdeanul.

Vrea sã se întoarcã în tarã

Desi îi merge bine în Anglia, Paul Grigoras e cu gândul tot acasã, în România, unde ar vrea sã revinã ca antrenor. „Îmi doresc nespus de mult ca peste câtiva ani sã mã întorc în tarã si sã am ocazia sã antrenez o echipã de cel putin liga a 2-a. Am venit în Anglia cu o serie de cunostiinte dobândite de la antrenorii pe care i-am avut de-a lungul timpului, si cãrora vreau sã le multumesc pe aceastã cale. În primul rând „Pãrintelui” asa cum este poreclit Ioan Sdrobis, un om deosebit pe care o sã îl respect toatã viata, domnului Ioan Viorel, care mi-a fost antrenor la Buzãu, domnului Iordache Gabriel si domnului Viorel Oasenegre, primul meu antrenor” a mai spus tânãrul antrenor din Bârlad

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.