spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Foc si parã în Miercurea Albã pe câmpurile din judet

- Advertisement -

INCENDII Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari au intervenit la mai multe misiuni de stingere a incendiilor de vegetatie uscatã si depozite furaje. Cauzele incendiilor au fost identice: foc deschis în spatii deschise, ceea ce, precizeazã pompierii, înseamnã cã nu se respectã nici o normã de prevenire a incendiilor, oamenii riscându-si atât vietile cât si agoniseala de o viatã (case, acareturi, produse agricole).

Astfel, pe 11 aprilie, la ora 15.55, un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã Suletea, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscatã produs pe un teren viran, în localitatea Jigãlia, comuna Suletea. „Au ars 25 metri pãtrati de vegetatie uscatã si 15 metri liniari de gard viu. Cauza probabilã de producere a incendiului a fost focul deschis în spatii deschise”, precizeazã cpt. Petru Iftene, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui. Tot miercuri, 11 aprilie, la ora 16.28, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscatã (papurã) produs în coada barajului Mânjesti, de pe raza comunei Muntenii de Jos. „Au ars 30 hectare de vegetatie uscatã, papurã. Au fost salvate cele douã stâni din imediata apropiere. Cauza probabilã de producere a incendiului a fost focul deschis în spatii deschise” mai precizeazã cpt. Petru Iftene.

Incendii la depozite de furaje

Tot miercuri, 11 aprilie, la ora 14.23, un echipaj de pompieri de la Detasamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje, în localitatea Odaia Bursucani, comuna Grivita. „Au ars 500 baloti de fân. Cauza probabilã de producere a incendiului a fost focul deschis în spatii deschise. Si joi, 12 aprilie, la ora 16.03, un echipaj de pompieri de la Detasamentul de Pompieri Vaslui, Garda de interventie Negresti, în cooperare cu pompierii voluntari din comuna Dumesti, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje, în localitatea Dumesti, comuna Dumesti, judetul Vaslui. Au ars trei tone furaje. Cauza probabilã de producere a incendiului a fost focul deschis în spatii deschise”, a transmis cpt. Petru Iftene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.