spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Denis Zmeu: „Ciprian Damian a distrus echipa FC Vaslui”

- Advertisement -

Fostii jucãtori aratã cu degetul într-o singurã directie

DEZVÃLUIRI… În prezent preparator fizic la Politehnica Iasi, Denis Zmeu, fostul mijlocas al „galben-verzilor” a acordat un interviu pentru Prosport, în care a vorbit despre perioada FC Vaslui. Care a fost antrenorul cu care a lucrat cel mai bine, de ce a plecat Inacio de la echipã si care a fost jucãtorul care nu stãtea în pozitie de drepti atunci când intra Adrian Porumboiu în vestiare, cititi în rândurile de mai jos.

Denis Zmeu are amintiri plãcute de la Vaslui, echipã cu care a participat în competitiile europene, a jucat o finalã de cupã si cu care era cât pe ce sã câstige si un campionat. „Au fost ani frumosi la Vaslui. Porumboiu a fãcut o echipã foarte bunã. Ne-am bãtut pentru titlu în campionat, am jucat o finalã de Cupa României, cu CFR Cluj, pierdutã chiar la Iasi, la penalty-uri. Anul 2011 a fost cel mai bun din cariera mea. Am participat în grupele Europa League, unde am si marcat, cu Sporting Lisabona, am înscris si pentru echipa nationalã, cu San Marino. Cele douã goluri au fost cele mai frumoase din cariera mea”, îsi aminteste fostul mijlocas.

„Hizo era foarte dur, Dorinel avea mentalitate nemteascã”

La capitolul antrenori cu care a lucrat la FC Vaslui, Denis Zmeu îl trece pe Viorel Hizo drept cel mai drag tehnician. „Cu totii m-am înteles bine, mai putin cu doi antrenori strãini. Cu Lopez Caro deloc, iar cu Augusto Inacio am avut un incident la început, dar apoi am devenit foarte apropiati. Desi nu am apucat sã joc cu el. Am lucrat cu multi antrenori români, i-am avut pe Viorel Hizo, Dorinel Munteanu, Gabi Balint, Marius Sumudicã, Marius Lãcãtus, Emil Sãndoi. Dorinel parcã a avut un plus de agresivitate, avea acea mentalitate nemteascã, dobânditã în Germania. Era foarte ambitios, voia sã cîstige chiar si meciurile amicale. La Hizo stãteam chiar si câte trei ore la un antrenament. Se apleca foarte tare în detalii, ne explica si o orã si jumãtate un gol primit dupã o gresealã. Dorinel era altfel. Scurt si la obiect, mult mai concis ca proces de antrenament. Viorel Hizo a fost cel mai dur. Dar a avut si rezultate datoritã duritãtii lui. Prin modul lui de a fi, te tinea în prizã, stia sã valorifice ce ai mai bun. Stia sã punã presiune si pe Porumboiu, sã cearã bani pentru jucãtori. Hizo mi-a fost cel mai drag antrenor, dar si el mã iubea. Îi spuneam „tata”. Îi plãceau jucãtorii muncitori, care alergau mult. Eu eram printre favoritii lui”, a mai spus Zmeu.

„Inacio a fost dat afarã pentru cã câstigase prea multe meciuri”

În interviul acordat pentru Prosport, fostul mijlocas a dezvãluit si motivul pentru care Inacio a fost dat afarã de la echipã. „Trebuia sã-i dea prea multi bani. Aveam 4.000 de euro primã de victorie, iar noi am bãtut Steaua, CFR Cluj, cele mai bune echipe. Am ajuns la un moment dat pe primul loc si l-au dat afarã. Atunci nu stiam de ce, dupã aceea am înteles cã au scãpat de el pentru cã aveau sã-i dea prea multi bani. Cîstigaserãm prea multe meciuri”

„Damian a distrus echipa”

Desi a plecat pe usa din dos de la FC Vaslui, dupã ce a suferit o accidentare urâtã, Denis Zmeu nu are ce sã-i reproseze lui Adrian Porumboiu. Fostul jucãtor al „galben-verzilor” crede cã vinovat pentru situatia în care s-a ajuns este Ciprian Damian. „Porumboiu era bolnav dupã fotbal. Dornic de rezultate. Amarul lui este cã nu a devenit campion. Si-a dorit mult asta. Nici Cupa României nu am reusit sã o cîstigãm, desi am fost foarte aproape. Suferea foarte tare dupã un esec. Punea suflet. Încerca sã fie corect cu jucãtorii. Am plecat cu litigiu de la FC Vaslui, dar nu din cauza lui Porumboiu, ci a lui Ciprian Damian, presedintele de atunci. A fãcut mai multe mãgãrii cu niste contracte, practic el e cel care a distrus Vasluiul. Dumnezeu e sus si le vede pe toate”, a mai afirmat Zmeu.

„Toatã lumea lua pozitie de drepti când intra patronul în vestiar. Mai putin un jucãtor…”

Actualul preparator fizic al Politehnicii Iasi îsi aminteste cã atunci când Adrian Porumboiu intra în vestiar se fãcea liniste. Toti jucãtorii luau pozitie de drepti, cu exceptia lui Ousmane N’doye. „Când intra Porumboiu în vestiar, se fãcea liniste. Îi lua pe fiecare în parte. Te fãcea praf, dar cu zâmbetul pe buze, în spirit de glumã. Spre exemplu, lui Antal îi spunea cã nu vede mingea si joacã prost din cauzã cã i-a cãzut bentita pe ochi. Cu totii stãteam drepti când intra Porumboiu în vestiar. Bine, mai putin N’Doye. Putea sã intre si Obama în vestiar, cã N’Doye nu avea nicio treabã. El avea regulile lui. Nu-l interesa nimic. Cu educatia stãtea prost. Era mai rebel.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.